video sibieni țepuiți cu locuri de muncă în germania. oamenii fac scandal!

Zeci de sibieni au visat la un loc de muncă bine plătit în străinătate, dar au ajuns să plângă la poarta firmei care le-a promis contracte în Germania. Firma de consultanţă care le promisese sibienilor contracte de muncă în Germania i-a obligat pe aceştia să achite 125 de euro de persoană, anuntă Știrile TVR.

 

Imediat după ce au semnat actele şi au plătit o taxă de contract, oamenii şi-au dat seama că şi-au făcut speranţe deşarte, aşa că s-au adresat poliţiei.

Liliana şi Marius au găsit o firmă din Sibiu care le-a propus locuri de muncă într-un hotel din Stuttgart, cu salarii de 1.200 şi 1.400 de euro. Au semnat un contract de consultanţă pentru care firma le-a perceput o taxă de 125 de euro. Au plătit-o, dar tot n-au plecat. Au aflat, între timp, că hotelul la care ar fi trebuit să lucreze nici nu există.

“Nu am reziliat contractul, pentru că dorim să facem documentele necesare la poliţie, la judecătorie”, spune Marius Alexa.

Zeci de sibieni au semnat contracte cu aceeaşi firmă, tot pentru locuri de muncă bine plătite în Germania. Poliţiştii cunosc situaţia şi fac cercetări de mai multă vreme.

“La  nivelul Serviciului de Investigare a Fraudelor Sibiu există mai multe plângeri penale depuse împotriva acestei societăţi comerciale. În dosarele penale s-a început urmărirea penală sub aspectu săvârşirii infracţiunii de înşelăciune”, a declarat Luciana Baltes, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Poliţiştii spun că cei care caută un loc de muncă ar trebui să verifice firmele de consultanţă şi, doar după semnarea contractului de muncă, să plăteasca ceva. Firma din Sibu, cercetată în acest caz, îşi schimbă datele şi denumirea frecvent, pentru a nu da de bănuit potenţialilor clienţi.

Sursa: tvr.ro

Ultima oră

Comentariul meu