modernizare finalizată la drumul județean 105p arpașu de sus – cârțișoara (foto)

Reprezentanții Consiliului Județean Sibiu au recepționat recent lucrările de modernizare a drumului județean 105P, care pornește de la limita cu județul Brașov, trece prin Arpașu de Sus și se întâlnește cu DN 7C la Cârțișoara.

 

Modernizarea acestui drum a fost făcută în perioada martie 2011 – iunie 2014 și a însemnat un efort financiar din partea Consiliului Județean Sibiu de 11,5 milioane de lei (inclusiv tva), dar și o economie de aproape 50% deoarece proiectul inițial prevedea alocarea a aproape 22 de milioane de lei. În urma licitației s-a ajuns la valoarea de contract de 11.536.256,77 lei.

”DJ 105P este unul foarte important pentru că deschide noi oportunități de dezvoltare a turismului în zonă, mărește potențialul turistic al parții de nord a Munților Făgăraș, prin faptul că leagă Transfăgărășanul de localități ca Sâmbăta de Sus și chiar de Valea Prahovei, pe alte rute decât cele oferite de drumurile naționale. Mai mult decât atât, îmbunătățește condițiile de trai, de accesibilitate și de mobilitate ale locuitorilor”, spune Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.pod


Lungimea acestui drum este de 7,42 km, iar lățimea de 6 metri, pentru care au fost executate lucrări complexe care au inclus două straturi de asfalt, 22 de podețe tubulare transversale și 3 poduri. pod 2

Un al patrulea pod, la Arpașu de Sus, executat în afara proiectului a costat 2,1 milioane de lei și a fost necesar pentru că cel vechi a fost avariat de o viitură în anul 2009.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică