ciprian-faraon-7Sibienii, membrii PNL, simpatizanții, specialiști într-un anumit domeniu de activitate, fără afiliere politică la alt partid,  sunt invitați să participe în cadrul celor 18 comisii de specialitate constituite la nivelul Partidului Național Liberal Sibiu.

PNL Sibiu propune astfel o vizune politică deschisă, mai aproape de cetățeni, încurajând sibienii să participe cu idei, proiecte la viața publică, politică locală și națională. Comisiile acoperă toate domeniile importante, de la buget și politici fiscale, educație, cercetare, muncă, familie și protecție socială, justiție și drepturi cetățenești, sănătate, până la economie și mediul de afaceri, sănătate, fonduri europene, dezvoltare regională.
Rolul comisiilor de specialitate este de a lucra în folosul cetățenilor, de a-i asista pe cetățeni ori de câte ori aceștia nu își găsesc rezolvare la instituțiile statului ori sunt tratați cu indiferență sau abuzați, de a superviza activitatea instituțiilor publice, a regiilor autonome. Totodată, comisiile vor contribui la elaborarea politicilor publice în domeniul lor de competență, a programului de guvernare și vor întocmi planuri și rapoarte cu caracter sectorial. Comisiile de Specialitate la nivel județean sunt coordonate de Consiliul Județean de Coordonare.
“Comisiile de specialitate din cadrul PNL pot profesionaliza partidul. Dacă acestea vor ajunge să funcționeze așa cum ne propunem, vor putea face diferența între un partid serios, orientat spre cetățean, cu soluții sau un partid care doar vorbește și e într-o continuă pregătire. Până acum, comisiile de specialitate au reunit specialiști din diferite domenii și au lansat o serie de documente de poziție, propuneri legislative, au stopat unele derapaje ale puterii politice. De exemplu, comisia de învățământ, pe care o coordonez la nivel național, a organizat câteva zeci de conferințe, dezbateri și mese rotunde la nivel naţional și local despre starea învăţământului. Am redactat și prezentat strategia pe educație, am redactat Programul de Guvernare și Planul de Acțiuni pentru viitoarea guvernare PNL. Am elaborat legi și am înaintat zeci de sesizări la adresa Ministerului Educaţiei. Proiecte concrete plecate din aceasta Comisie vor sprijini mii de elevi și profesori, societatea per ansamblu. Mă gândesc cu prioritate la programul after school, programul masa la școală, programul de facilități pentru învățământul profesional.
Toată munca a căpătat o formă și soluțiile au plecat de la cei cu experiență, cei care se implică și muncesc. La nivelul județului Sibiu, aceste Comisii pot fi generatorul de profesioniști în instituțiile publice locale, pot fi sursa de idei pentru programe în folosul comunității”, a declarat Raluca Turcan, CoPreședinte al Partidului Național Liberal Sibiu.
“Comisiile de specialitate sunt organisme interne importante pentru un partid politic, însă acestea nu au fost suficient de vizibile ori active. La nivelul județului Sibiu a fost recent aprobat regulamentul de organizare și funcționare al comisiilor de specialitate, au fost numiți președinții comisiilor, a fost elaborat calendarul de lucru al acestora, s-a început procesul de organizare, din dorința de a fi mai aproape de cetățeni!  Noutatea cu privire la comisiile de specialitate rezidă  tocmai în abordarea diferită a relației cu cetățenii. Comisiile de specialitate au mai degrabă un caracter tehnic decât politic și vor așeza la aceeași masă oameni cu competențe serioase pe domeniul lor de activitate, persoane care își pot aduce contribuția în rezolvarea problemelor cetățenilor.  Membrii Comisiilor se vor întâlni lunar cu cetățenii la sediul PNL din Str. Nicolae Bălcescu 34, pentru a discuta îndeaproape problemele comunității și a identifica împreună soluții viabile. Mai mult decât atât, avem porți deschise și îi invităm pe toți cei care vor să se implice în activitatea comisiilor, simpatizanți PNL sau specialiști fără afiliere politică în cadrul unui alt partid, să vină la sediul nostru pentru înscriere sau să ne trimită un email la adresa pnlsibiucomisii@gmail.com. Cel mai târziu la sfârșitul lunii septembrie vom publica carta comisiilor PNL și vom lansa platforma web comisiipnlsibiu.ro, astfel încât cetățenii din întreg județul să cunoască viziunea noastră, obiectivele pe care ni le-am asumat, activitatea noastră lunară, implicările la nivel județean și național. Sibiul are oameni valoroși, de înaltă calitate profesională; îi vom încuraja să devină responsabili social, să își ajute comunitatea prin intermediul acestor comisii”, a declarat Ciprian FARAON, CoPreședinte al Consilului Județean de Coordonare al Comisiilor de Specialitate al PNL Sibiu.


Ultima oră

Comentariul meu