sanyo digital camera
SANYO DIGITAL CAMERA

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu organizează în perioada vacanței(2-8 noiembrie) pentru preșcolari și elevii din învățământul primar o serie de 6 ateliere de creație și 3 reprezentații cu spectacolele „Cenușăreasa” și „Greierele aproape faimos”.

Aurelia Călinescu și Diana Ribana vor pregăti în fiecare zi, de la ora 11:00, câte un workshop pentru copii. Atelierele își propun să dezvolte un mediu creativ-educațional pe un model ce are la bază promovarea unor cursuri interactive pentru copii în care să își dezvolte abilitățile creative și de comunicare. Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate exclusiv de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4 (miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00). Prețul unui bilet la oricare din ateliere este de 14 lei și include toate materialele necesare. Biletele se achită în avans, ședințele neefectuate nu se recuperează, iar contravaloarea acestora nu poate fi returnată.
Spectacolul „Cenușăreasa” va fi prezentat miercuri, 4 noiembrie, de la ora 18:00. Spectacolul semnat de Dan Hândoreanu este o adaptare premiată în 2006, la Festivalul „Bucurii pentru Copii” de la București, cu premiul de excelență pentru reconsiderarea tehnicilor tradiționale teatrului de păpuși. Producția de la Sibiu este prezentat folosind cuvinte ușor simplificate, iar scenariul este ajustat în aşa fel încât poveştii cadru i se alătură un plan secund, istorioara fetiţei izgonite de copii. Planul secund este o punere în scenă al aceluiaşi motiv, Cenuşăreasa, dar mai apropiat în timp şi mai accesibil copiilor. Viziunea contemporană şi jocul dinamic şi ingenios al actorilor la vedere surprinde prin varietatea tehnicilor de mânuire a marionetelor, într-un spaţiu ce recompune prin decorul de lemn pictat ilustraţiile cărţilor cu poveşti. „Cenușăreasa” este tot ceea ce vă aşteptaţi de la un spectacol: magie, muzică, culoare şi umor.
„Greierele aproape faimos” va avea două reprezentații speciale: sâmbătă, 7 noiembrie, ora 18:00 și, respectiv, duminică, 8 noiembrie, ora 11:00. „Greierele aproape faimos” este un spectacol muzical inspirat din fabulele scriitorului francez Jean de La Fontaine. Copiii vor fi încântaţi de marionete, personaje, intrigă, precum şi de atmosfera veselă a spectacolului.
Din dorinţa sa de a deveni celebru, Greierele, personajul principal, trece prin mai multe întâmplări alături de prietenii săi. El stăruie în dorinţa de a face performanţă în muzică şi reuşeşte în final să-şi împlinească visul, prin muncă şi perseverenţă. Muzica creată de Florin Grigoraş creează o atmosferă veselă, antrenantă, publicul – atât copiii, cât şi adulţii, sunt încurajaţi să cânte împreună cu personajele spectacolului. Toţi avem de învăţat din povestea de viaţă a Greierului. Morala desprinsă din acest spectacol ne arată că prietenia, solidaritatea, răbdarea şi strădania înving întotdeauna aroganţa, viclenia şi mânia.


Intrarea publicului la spectacole se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (miercuri, joi, vineri 11:00 – 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00), online (eventim.ro), la Librăriile Humanitas și în magazinele Germanos, Domo, Orange și Vodafone. Prețul unui bilet este de 7 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online și în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%. Accesul în sala teatrului este permis cu 30 de minute înainte de ora de începere a spectacolului.

Ultima oră

Comentariul meu