manipulare genetică la sibiu: seful isu și-a băgat fata la brukenthal pe locurile pentru romi!

balcuȘeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Sibiu a  ajuns în atenția opiniei publice cu un nou scandal. Cosmin Balcu este acuzat că și-a înscris fiica la Colegiul Brukenthal, printr-un artificiu nu tocmai corect. Acesta a dus o adeverință de la Partidul Alianța Democrată a Romilor prin care a arătat că fata lui ar fi de etnie romă.

Cosmin Balcu a vrut probabil cu tot dinadinsul ca fiica lui să ajungă la un liceu de top al Sibiului. Altfel nu se explică  de ce acesta a făcut rost de o adeverință de la partidul Alianța Democrată a Romilor, prin care să ateste apartenența fiicei sale la etnia romă. Adeverința s-a dovedit a fi una ”de aur”, pentru că fiica șefului de la ISU nu a reușit să intre inițial la Brukenthal, datorită mediei mici pe care o avea. Mesagerul de Sibiu, anuță că fiica lui Balcu a avut media 8,73, iar ultima medie de admitere a fost 9,30.

Scandal cu Goguleț
În programa de admitere în învățământul liceal, liceul Brukenthal avea un singur loc pentru elevii de etnie romă. Pentru acest loc au concurat doar elevii care făceau dovada că aparțineau etniei amintită. S-au înscris doi elevi: fiica colonelului Balcu și fiica lui Goguleț Mihuțescu, acesta din urmă aparținând unei cunoscute familii de romi din Sibiu. Media lui Balcu fiind mai mare, a fost declarată admisă. Conducerea Inspectoratului Școlar ridică din umeri: nu are competența de a verifica etnia elevilor înscriși. „Noi suntem obligați să luăm de bune adeverințele emise de organizațiile romilor. Din punctul nostru de vedere, această înscriere este legală”, susține Ștefan Firu, inspectorul școlar general.


Cioabă i-a dat adeverință
Cel care a semnat adeverința lui Balcu este Dorin Cioabă, autointitulatul rege al romilor. Conform Mesagerul de Sibiu Balcu a declarat că totul este legal. ”Socrul meu este în Partida Romilor sau simpatizant. Nu e rom și nici țigan. E simpatizant. Dl. Cioabă a dat hârtie pentru socrul meu și, pe lege, au fost două locuri cu doi înscriși. Fata mea a participat în mod normal la examen, cu note bune, însă am zis: ca rezervă, dacă este varianta asta și nu intri normal, OK, dacă ai media, intri acolo. Perfect legal. A fost totul transparent. În termen. Colegiul a aprobat dosarul, că a fost dosar complet, cu hârtia respectivă. Eu nu sunt de etnie. Atenție! Nici soția mea nu e de etnie. În lege spune «simpatizanți» și «afiliați», nu știu exact. Este la dosar hârtia lui Cioabă”, a spus Balcu  pentru Mesagerul.
Citește toată povestea AICI

Ultima oră

Participă la discuție

10 Commentarii

Publică

  1. Exmatricularea elevei. Admisa ilegal. Doar pentru ca bunicul este membru simpatizant?? Poate alesii tehnocrati sa-si faca datoria.

  2. okarina, dar nu te gandesti ca a luat locul unui elev care avea media mai mare si chiar merita? bataie de joc

    1. ba da. ma gandesc ca a luat locul unui elev de etnie rroma. sa-i lasam totusi pe profesori sa aprecieze cine merita si cine nu.

  3. Ia mai lasati-ma cu DEMISIA… Ar trebui sa ne bucuram ca oamenii folosesc orice oportunitate pentru a asigura o educatie adecvata pentru copiii lor. Daca ar fi scos un profit din treaba asta … sau ar avea un comportament nedemn m-as fi revoltat si eu. In cazul acesta … nu este cazul.

    1. Conform codului Penal profitul nu este PROFIT doar daca este in bani. Intra si profiturile de parvenire sociala, de cariera, indirecte, pe terme lung etc. Asa ca mai lasa-ne tu cu manipularea !

      1. te-am manipulat eu oare? confunzi profitul cu foloasele necuvenite. eu nu am auzit de profit de parvenire sociala si nici de profit de cariera. de profiterol insa sunt sigur ca ai auzit si tu 😉 hai sa lasam polemica …

        1. Faa mancatziasi, iti plac profiteroalele Hadinei??? S-ai auzat si de flocoase necuvenite???

    2. Rusine ca ganditi asa.Niste hoti ai caror copiii asa pleaca de la gradinita ,cu pile si relatii .Demisia si nu numai!Sa-si duca copilul acolo unde tr sa fie cu media aia.Fata d-lui nu a luat nici testul de germana in clasal,era ca napul si asa a trecut prin scoala fiind mutata de la sc 2 la sc6 si apoi la Brukenthal obtinand note tot cu pile sau carat de prajituri de la laboratorul bunicii!

    3. Hheeh pai are vreo 4 infractiuni , trafic de influenta, fals intelectual, uz de fals, constituire de grup infractiona impreuna cu socru si cu cioaba, hehe si cea mai tare faza e ca a si recunoscut heheh el nu e tigan si nici nevasta doar socru si cu ficasa.

  4. DEMISIA!!! DEMISIA!!! DEMISIA!!! inclusive cei de la inspectoratul scolar si cei din conducerea liceului!!!!