incident la colegiul gheorghe lazăr din sibiu. unui părinte nu i s-a permis înscrierea copilului pentru testele de aptitudini!

colegiul lazarUn părinte a sesizat către Ora de Sibiu, că luni dimineață nu i s-a permis înscrierea fiului său pentru susținerea examenului de aptitudini la limba engleză la clasa a VIII-a. Altfel din 23 mai, ISJ Sibiu anunță că au început înscrierile elevilor de clasa a VIII-a pentru probele de aptitudini.

Un părinte al unui elev din clasa a VIII-a ne-a semnalat faptul că luni dimineață a mers la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu, pentru a își înscrie copilul la sustinerea examenului  de aptitudini la limba engleză. Acesta spune că la ora 8:10 a ajuns la ”Gheorghe Lazăr”, unde a fost întampinat de un paznic care l-a informat că ”Domnul Director a spus ca nu are ce sa caute nimeni înainte de ora 9:30″. ”Consider ca este o atitudine necorespunzatoare a reprezentantilor Colegiului Național Gheorghe Lazăr. Deoarece nicaieri nu am gasit publicat un orar al inscrierilor, bunul simt spune ca, incepand cu ora 8:00 ar trebui sa fie primite actele necesare”, ne-a declarat tatal revoltat.


Au început înscrierile elevilor de clasa a VIII-a pentru probele de aptitudini
Altfel Inspectoratul Școlar Sibiu anunță că în 23- 24 mai 2016 are loc înscrierea candidaţilor clasei a VIII-a pentru probele de aptitudini la liceele vocaţionale din Sibiu (Liceul de Artă, Colegiul Naţional „A.Şaguna” Sibiu, Carol I) precum și înscrierea candidaţilor clasei a VIII-a pentru probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă (Colegiul Naţional „Gh.Lazăr” Sibiu, Colegiul Naţional Brukenthal Sibiu, Colegiul Naţional „O.Goga” Sibiu, Colegiul Naţional „A.Şaguna” Sibiu).
Înscrierea pentru susţinerea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă sau de limbă modernă se face direct de către candidaţi, cu o anexă a fişei de înscriere eliberată de unitatea şcolară la care aceştia au absolvit cursurile gimnaziale.
Probele de aptitudini se desfăşoară în perioada 25 – 28 mai 2016, în centrele stabilite de comisia de admitere judeţeană, iar probele de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă sau de limbă modernă în data de 25 mai 2016.
Rezultatele probelor vor fi afişate în data de 30 mai 2016, la unităţile şcolare care au organizat probele. În 30 mai 2016, la unitatea respectivă se depun eventualele contestaţii, acolo unde, metodologia prevede acest lucru. Rezultatele contestaţiilor se afişează în data de 31 mai 2016.

Ultima oră

Comentariul meu