video foto - ziua în care ulbs a lăsat sibiul să respire. profesorii și studenții au lăsat mașinile acasă și au plantat copaci!

plantare copaci studenti medicina rectorNici o mașină nu a intrat vineri, în parcările Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, pentru că a fost ziua în care a avut loc evenimentul ”Iubim Sibiul, să-l lăsăm să respire!”.

A fost ziua în care profesorii, angajații și studenții au lăsat acasă autoturismele și au ales să vină la serviciu pe bicicleta proprie sau pe una din cele 30 puse la dispoziție de conducerea universității, pe jos  sau cu trotineta electrică, cum a fost cazul rectorului ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea.

????????????????????????????????????

Acesta a sosit, ca de obicei, la ora 7,30 la Rectorat.
“E frumos să vii dimineața pe trotinetă. Aerul e curat, vremea splendidă. E mai dificil în alte ore ale zilei prin Sibiu, dar ne descurcăm. M-am obișnuit cu trotineta, pentru că atunci când este vreme frumoasă, o mai folosesc”, a spus prof. Bondrea, în momentul sosirii. Apoi, și-a ”parcat” trotineta și a pus mâna pe lopată. bondreaA fost cel care a dat startul plantării celor 250 de arbori ornamentali și plante ornamentale. Din cele 20 de specii avute la dispoziție, rectorul a ales un Laburnum anagyroides. Sau, mai simplu spus, un salcâm galben.plantare copaci sibiu studentiCu sprijinul studenților ULBS dar și al celor de la Academia Forțelor Tereste ”Nicolae Bălcescu”, și cu sfaturi tehnice din partea celor de la Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului,  acțiunea s-a mutat apoi la caminele studențești și în curțile facultăților de Medicină și Drept, unde au fost plantați restul de 249 de arbori ornamentali.rector medicinaAcțiunea Iubim Sibiul, să-l lăsăm să respire! se află la cea de a doua ediție și este organizată de Fundația Academia Ardeleană și Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, în parteneriat cu Academia Forțelor Tereste ”Nicolae Bălcescu”, fiind co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Local Sibiu.studenti biciclete bicicleta3 bicicleta2 bicicletaURMĂRIȚI MAI JOS IMAGINI DE LA ACȚIUNILE ORGANIZATE DE ULBS
Acțiune de plantare copaci la Facultatea de Medicină din Sibiu

Acțiune de plantare copaci la Căminele Studențești de pe Bulevardul Victoriei

Acțiune plantare copaci la Rectoratul ULB Sibiu

Ultima oră

Comentariul meu