sarea in bucate

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă miercuri, 1 iunie, de la ora 18:00, spectacolul „Sarea-n bucate”. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Mihaela Grigoraș și Monica Baldea aduc basmul românesc pe scena Teatrului „Gong”. Reprezentația extraordinară a spectacolului „Sarea-n bucate” după Petre Ispirescu marchează Ziua Internațională a Copilului și face o incursiune fascinantă în lumea poveștilor de demult. În producția teatrului sibian fantasticul se întrepătrunde cu realul cu ajutorul Menestrelului, într-o aventură minunată ce vorbește despre iubire, adevăr și prietenie. „Sarea-n bucate” în regia Mihaelei Grigoraș este unul dintre cele mai apreciate spectacole ale teatrului sibian, cu 181 reprezentații jucate atât pe scena de la Sibiu, cât și în Azerbaidjan, India, Spania și SUA. Spectacolul are o durată de 50 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 3 ani.

Tot de 1 iunie, la Teatrul „Gong” vor mai avea loc două reprezentații cu spectacolul „Rapunzel” în regia lui Gavriil Pinte, precum și două ateliere de creație coordonate de sculptorul Tudor Băncioiu. Aceste evenimente sunt prezentate în circuit închis, pe baza protocoalelor de colaborare cu unitățile de învățământ sibiene.

Ziua de 1 iunie este de fapt Ziua Internațională pentru Protecția Copiilor, însă astăzi este sărbătorită în mai multe țări, printre care și România, ca fiind Ziua Copilului. Sărbătoarea datează din anul 1950 și a fost stabilită de către Federația Internațională Democrată a Femeilor de la Congresul de la Moscova (22 noiembrie 1949). Variantele globale majore includ Ziua Universală a Copilului din data de 20 noiembrie, după recomandarea Națiunilor Unite.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. se daruieste ciocolata neexpirata din termenul de garantie copiilor din partidul copiilor de ciocolata