calfele se întorc în oraș. ce fac și unde le puteți găsi preț de o lună

calfe sibiu

Calfele călătoare ajung din nou la Sibiu. Mai bine de o lună sibienii și turiștii îi vor putea evdea la lucru în zona centrală. În perioada 17 iulie – 28 august 2016 curtea Catedralei Evanghelice va fi locul de prezentare a diferitelor tehnici meşteşugăreşti tradiţionale şi a unui schimb viu de experienţă între calfele călătoare venite din Germania, Elveţia şi Franţa.

Calfele călătoare îi invită pe toti cei interesati să li se alăture în cadrul atelierelor de lucru, fie doar pentru a le pune întrebări, fie pentru a lucra alături de mestesugarii străini si a-si însusi cîteva din tainele meseriilor pe care le practică.

Tot in Piata Huet vor fi expuse si lucrarile din lemn de stejar realizate pe o perioada de doua saptamani in cadrul Simpozionului European de Sculptura.

Strada Cetatii si balconul care uneste cele două turnuri de pe str. Cetătii – Turnul Olarilor si Turnul Dulgherilor – vor gazdui doua expozitii de fotografie care rezuma in imagini cei zece ani de proiecte la Sibiu.

În data de 30 iulie 2016 va avea loc un eveniment special în cadrul proiectului organizat anual de asociatia Casa Calfelor la Sibiu: formatia Lads Go Baskin’ va sustine un concert în curtea Colegiului National Brukenthal. O parte din membrii formatiei au trecut prin experienta de a fi calfă călătoare si povestesc despre aceasta in cantecele lor. Toti cei care vor asculta muzica formatei Lads Go Baskin’ îsi vor îmbogati prin acest concert cunostintele cu privire la modul de viată al mestesugarilor călători.

Vă puteți petrece si cateva seri alături de calfe în Piata Huet pentru a viziona filme sau a asculta diverse prezentări. Programul acestor seri va fi afisat cu o săptămână înainte în cadrul atelierelor de lucru si la Casa Calfelor din Piata Huet nr. 3 precum si pe pagina de facebook a asociatiei.

Ultima oră

Comentariul meu