un sirian s-a detonat în fața unui restaurant din ansbach

germania ansbachUn refugiat sirian cu probleme psihiatrice s-a detonat în noaptea de duminică spre luni în fața unui restaurant din orașul bavarez Ansbach, din sudul  Germaniei.

Sirianul de 27 de ani nu ar fi primit permisul de ședere în Germania și a comis un atentat cu bombă în apropairea unui festival de muzică la care participau 2500 de persoane. “Din păcate esfe un nou atentat teribil, care crește starea de teamă și nesiguranță în rândul populației”, a declarat ministrul bavarez de Interne, Joachim Herrmann la locul atentatului.

Autorul atentatului, a cărui cerere de azil fusese respinsă, vroia să împiedice desfășurarea unui festival de muzică pop, dat nu a reușit să între la festivalul la care patticipau 2500 de persoane, ceea ce l-a facut să își schimbe planul. Bomba a explodat în jurul orei 22.00, ora locală, în fața unui restaurant din apropierea locului de desfășurare a festivalului. Medicii  au încercat fără succes să îl reanimeze pe autorul exploziri, care a lăsat în urmă 12 răniți, dintre care trei in stare gravă. Bomba avea în componență și diverse părți metalice, potrivit poliției germane.


VIDEO Doi frați, în două locuri lovite de TERORIȘTI. Mărturiile a doi sibieni ce locuiesc la Nisa și Munchen

Sirianul avea probleme psihiatrice , el fiind spitalizat dipă doua tentative de sinucidere. Venise din Siria în urmă cu doi ani și trăia în Germania cu un permis de rezidență temporară. Potrivit ministrului bavarez de Interne, acesta nu putea fi expulzat din cauza situației din Siria și era tolerat în Germania.

Atentatul se produce după o întreagă serie de tragedii care au lovit Germania, dintre care cea mai gravă s-a soldat cu moartea a 9 persone și 11 răniți grav, în urmă doar cu două nopți, la Munchen. 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică