Topul orașelor din România în privința construirii de locuințe noi. Sibiul stă prost

0 250

tabel_800x573Aproape 50.000 de locuințe noi au fost construite la nivel național în anul 2015. Dintre acestea cele mai multe sunt în București. Sibiul a avut finlizate un număr de 293 de locuințe.

Aproximativ 45.000 de locuinţe noi au împânzit anul trecut România, în contextul în care piaţa a fost dominată de programul Prima casă, unde preţul sub 60.000 de euro este cel mai important.
Iaşiul a consemnat cel mai mare avans faţă de 2014, depăşind borna de 1.300 de locuinţe finalizate. Astfel, în capitala Moldovei numărul de locuinţe cons­trui­te anul trecut a crescut de patru ori, aşa că, dacă în 2014 au fost ridicate 313 unităţi, în 2015 au fost livrate 1.349 de locuinţe noi, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică, centralizate de revista Business Construct. Doar în 2009 numărul livrărilor a fost mai mare, respectiv 1.459.
Creşterea vine în contextul în care Iaşiul s-a dezvoltat mult în ultimii ani, atrăgând nume­roase companii, cele mai multe din domeniul IT. Numai anul trecut, oraşul din inima Mol­dovei a atras şase companii din acest sector, care au ocupat aproape 18.000 de metri pătraţi de birouri, făcând ca Iaşiul să se contureze ca un nou pol pentru industria IT.
Ca număr de locuinţe, Bucureştiul a ocupat pri­mul loc anul trecut, cu aproape 4.500 de unităţi finalizate, cu 34% mai mult decât în anul anterior, un record al ultimilor 20 de ani, care a dus Capitala la o cotă de 9% din tot ce s-a con­s­truit în România, după cum arată datele INS.
Cluj-Napoca reprezintă o situaţie para­doxală, deoa­re­ce, contrar rit­mului intens de dez­vol­tare a ora­şului, a numărului mare de studenţi anual (70.000) şi a dezvoltărilor de clădiri de birouri, volumul lo­cuin­ţelor finalizate anul trecut a fost în scădere faţă de 2014.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.