Daniela Cîmpean: Aeroportul Internațional Sibiu are alocați 38 de milioane de euro pentru modernizări

0 561

daniela-cimpeanPreşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, şi Marius Gîrdea directorul general al Aeroportului Internaţional Sibiu, au partcipat la Conferinţa şi Adunarea Generală a Asociaţiei Aeroporturilor din România, care a avut loc în perioada 12-14 octombrie, la Băile Felix.

La eveniment au luat parte reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, ai Serviciului Român de Informații, Poliției Române și Poliției de Frontieră, directori din cadrul Autorității Aeronautice Civile Române şi ROMATSA, președinți de consilii județene, directori ai aeroporturilor din România, precum și reprezentanți ai companiilor aeriene și agenți economici din țară și din străinătate, cu activitate în domeniul aeroportuar.
„Am purtat discuţii cu companii aeriene prezente în vederea unor potenţiale operări de pe Aeroportul Internaţional Sibiu. Totodată, vreau să evidenţiez un aspect îmbucurător şi anume că în cadrul Master Planului General de Transport, adoptat prin Hotărâre de Guvern, Aeroportul Internațional Sibiu este prioritizat, pentru perioada 2014-2020, pe poziţia întâi, fiindu-i alocaţi 38 de milioane de euro, sumă destinată continuării procesului de modernizare a infrastructurii aeroportului, respectiv extinderea terminalului de pasageri, modernizarea pistei de decolare-aterizare și a suprafețelor de mişcare, dezvoltarea infrastructurii, echipamentelor și utilajelor necesare pentru asigurarea standardelor de securitate și sigurantă, precum şi pentru asigurarea conectivității aeroportului”, a declarat Daniela Cîmpean, după participarea la sesiunile conferinţei.
În cadrul conferinţei s-au prezentat prioritățile aviației civile din România în următorii patru  ani, probleme legate de siguranța aviației,  noile cerințe aduse de legislația europeană în domeniu, și anumite aspecte cuprinse în proiectul Noului Cod Aerian Civil. De asemenea, participanţii au discutat despre securitatea în domeniul aeroportuar, în contextul actualelor amenințări teroriste, precum și despre strategiile comerciale și de marketing pentru aeroporturile din România. În cadrul sesiunilor de dezbateri, reprezentanții companiilor aeriene Blue Air și Ryanair au susţinut prezentări despre importanța parteneriatelor dintre operatorii aerieni și aeroporturi în vederea dezvoltării traficului aerian.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.