Turist american atacat de un urs în municipiul Brașov. A fost dus de urgență la spital

1 320

ursUn turist american în vârstă de 20 de ani a fost atacat sâmbătă de un urs în zona Pietrele lui Solomon, în municipul Brașov. A fost transportat de urgență la spitalul județean din oraș.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja, a declarat că turistul american, în vârstă de 20 de ani, a fost atacat de un urs în zona Pietrele lui Solomon din municipiul Braşov, anunță news.ro. Tânărul are o plagă muşcată de doi-trei centimetri la braţul stâng şi a fost preluat de un echipaj SMURD, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov.
CITEȘTE ȘI: Accident pe DN1 între Sibiu și Brașov. Urs lovit în plin de o mașină în apropiere de Scoreiu
Sfreja a precizat că starea turistului rănit de urs este stabilă. Pietrele lui Solomon este o zonă frecventată de turişti şi braşoveni. În luna iulie, un bărbat de 64 de ani, aflat la plimbare în cartierul braşovean Răcădău, a fost atacat de un urs, fiind transportat la spital. Două zile mai târziu, ursul a atacat din nou în acelaşi loc, sfâşiind un câine care sărise să îşi apere stăpânul. În aceste condiţii, specialiştii au stabilit că ursul trebuie împuşcat deoarece va continua să atace. Animalul a fost împuşcat de către vânători, după obţinerea aprobării necesare de la Ministerul Mediului.
Şi în 19 iunie, un bărbat de 60 de ani, care culegea ciuperci în zona Dâmbu Morii din Braşov, a fost atacat de un urs, în timp ce în 28 mai, exact în aceeaşi zonă, un tânăr de 19 ani a fost atacat şi el de urs. Ambii bărbaţi au scăpat cu viaţă. Foto: arhivă

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. Camelian Propinaţiu scrie

    Convieţuirea cu fiarele, convenabilă băieţilor deştepţi oengişti şi bogătaşilor vânători pesemne nu se va reglementa occidental decât dacă va fi devorată o turistă americană sau germană. Urşii nu-s ca câinii…

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...