carpatica lui carabulea închide patru filiale bancare până la finele acestui an

Banca pusă pe picioare de afaceristul sibian Ilie Carabulea, trece printr-un proces de restructurare. Carpatica are pierderi de 25 de milioane lei în prima parte a lui 2016 și va închide patru unități.

Banca Comercială Carpatica, care a înregistrat pierderi de 25 milioane de lei în primele şase luni va închide patru unităţi din Bucureşti anul acesta, anunta capital.ro. Banca Comercială Carpatica va închide patru unităţi, una dintre acestea fiind cea din Gara de Nord care îşi va înceta activitatea începând din 21 decembrie. Banca avea la 30 iunie 2016 o reţea formată din 100 unităţi, dintre care 15 în Capitală. Bancă se află în curs de elaborare şi aprobare a unui plan de reorganizare al activităţii având că scop eficientizarea activităţilor desfăşurate la nivelul sediului central şi al centrului operaţional Sibiu. Bancă are în vedere acordarea unor pachete compensatorii angajaţilor care vor fi afectaţi de procesul de reorganizare, conform contractului colectiv de muncă care a fost renegociat recent . O parte din aceste pachete compensatorii către salariaţii afectaţi de concedieri individuale au fost plătite în luna iunie 2016.
Banca Comercială Carpatica (BCC) a înregistrat pierderi de 25 milioane de lei în primul semestru, faţă de 15 mil. lei în prima jumătate din 2015. În primul trimestru, BCC a avut pierdere de 8,9 mil. lei. Activele totale la finele lunii iunie 2016 erau de 2,9 mld. lei, în scădere cu 5% faţă de finele anului 2015. Banca ocupa la finele lunii iunie locul 20 în sistemul bancar. La bursă, banca are 209 mil. lei capitalizare.
Consiliul de Administraţie al BCC a fost informat, marţi, 8 noiembrie 2016,  cu privire la o serie de hotărâri luate de Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Patria Bank, una dintre ele vizând aprobarea fuziunii prin absorbţie dintre Banca Comercială Carpatica şi Patria Bank şi, prin urmare, aprobarea proiectului de fuziune, a informaţiilor financiare interimare la data de 31 mai 2016, auditate, ale Patria Bank şi BCC, care stau la baza proiectului de fuziune, precum şi a efectelor fuziunii.
Conform sursei citate, efectele fuziunii includ, dar nu se limitează la transferul cu titlu universal al tuturor activelor şi pasivelor, respectiv drepturilor şi obligaţiilor aferente întregului patrimoniu al Patria Bank către Banca Carpatica, majorarea capitalului social al Băncii Carpatica de la 220,274 milioane lei la 376,240 milioane de lei, împărţit în 3.762.399.213 acţiuni, fiecare având o valoare nominală de 0,1 lei/acţiune, schimbarea denumirii societăţii absorbante din Banca Comercială Carpatica în Patria Bank. foto: arhiva

Ultima oră

Comentariul meu