video – sibiul rezistă. protestul de sâmbătă s-a încheiat cu ’’deșteaptă-te române’’ din vocile a aproape 30.000 de sibieni

Protestul de sâmbătă seară a avut de toate. A început cu un moment UNIC atunci când galeria lui CSU și peste 20.000 de oameni au cântat în Piața Mare, ’’Acolo este țara mea’’, a continuat cu urale la anunțul abrogării și s-a încheiat cu Imnul Național rostit cu patimă tot în Piața Mare.

A cincea zi de proteste a strâns din nou zeci de mii de oameni la Sibiu. Unii spun că au fost peste 30.000, iar alții zic că s-au strâns 25.000, însă dorința și speranța oamenilor a avut aceeiași intensitate ca și în celelate patru zile.
CITEȘTE ȘI: Galeria lui CSU și peste 20.000 de oameni cântă ’’Acolo este țara mea’’ în Piața Mare
Copii, adolescenți, tineri, părinți, bunici, frați și surori, și-au dat întâlnirea la ora 19.00 în Piața Mare. Acolo protestul a început cu un tricolor imens ce a fost purtat pe brațe de prostestatari și a continuat cu un moment plin de emoție și frumusețe. Peste 20.000 de oameni au cântat ’’Acolo este țara mea’’, alături de probabil cea mai frumoasă galerie a unei echipe de baschet din România (VIDEO AICI).
Imediat s-a pornit pe traseul scurt al protestului, dar vocile au fost mai apăsate ca niciodată. ”DNA să vină să vă ia”, ” Nu stați la căldură și pe voi vă fură”, ” Jos Guvernul”, ”Hoții”, ”Nu stați în balcoane, că muriți de foame” , ”Dacă vă pasă, ieșiți din casă”, au fost doar câteva din lozincile scandate de oameni.
Anunțul că Grindeanu a decis să abroge OUG-ul de modificare a codurilor penale, a fost primit cu urale, dar imediat oamenii au strigat ’’Demisia!’’, semn că strada vrea capul premierului acum.
Mulțumea a crescut și aproape 30.00 de oameni au făcut cale întoarsă spre centru, de pe Mihai Viteazu. Iar aici, la capătul celei de a cincea călătorii din această săptămână, oamenii au cântat din nou. S-a intonat Imnul Național, din nou cu patimă și intensitate profundă, semn că Sibiul #rezistă. Cu toții #rezistăm!


YouTube video

Urmăriți mai jos înregistrările complete ale transmisiilor live de sâmbătă.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică