bărbat cercetat de diicot pentru că a vrut să bage canabis cu o dronă în pușcăria din mioveni

Un bărbat care a vrut să plaseze cu o dronă în Penitenciarul Mioveni un pachet în care era canabis este cercetat de procurorii DIICOT.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au deschis un dosar penal după ce, în 21 februarie, un bărbat a încercat să plaseze în Penitenciarul Mioveni un pachet folosind o dronă.
Ancheta este făcută de procurorii DIICOT întrucât, în urma verificărilor, în pachet a fost găsit canabis, „cantitatea nefiind foarte mare”. În dosar sunt vizate mai multe persoane, anchetatorii urmând să stabilească implicarea fiecărui suspect în acest caz, au precizat sursele citate.
Drona a fost observată de angajaţii Penitenciarului Mioveni, în 21 februarie, în jurul orei 01.15, aceasta survolând, de la o înăţime de aproximativ 50-100 metri, spaţiul aerian al unităţii de detenţie, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al penitenciarului, Laura Olteanu.
Reprezentanţii penitenciarului au anunţat imediat Poliţia Mioveni, care a intervenit în timp ce drona încă survola unitatea de detenţie.
”În continuare, o echipă formată din agenţi de penitenciare, împreună cu echipajul de poliţie, s-a deplasat la locul de unde a fost dirijat aparatul zburător pentru a fi scotocită zona. Cu această ocazie, în afara unităţii, a fost descoperit un colet care a fost ridicat de organele de poliţie. Au fost efectuate controale în zona curţilor de plimbare din cadrul Penitenciarului Mioveni şi a Penitenciarului Spital Mioveni, nefiind descoperite obiecte interzise”, a precizat Laura Olteanu.
Personalul unităţii de detenţie şi al Spitalului Penitenciar Mioveni aflat atunci în serviciul de pază şi supraveghere a fost alertat “pentru a manifesta atenţie sporită în observarea pachetelor ce ar fi putut fi aruncate în interiorul penitenciarelor, aspect care nu a fost constatat”, a mai arătat Olteanu.


Ultima oră

Comentariul meu

Publică