FOTO – Primarii din 40 de municipii s-au întâlnit la Sibiu în sediul primăriei. Discuții importante

0 105

Specialiștii în achiziții publice din regiunea centru s-au întâlnit vineri, 3 martie, la Sibiu, pentru a discuta pe tema legislației privind achizițiile în sectorul public și dificultățile întâmpinate în aplicarea acesteia.

Întâlnirea a fost organizată de Asociația Municipiilor din România, ședința fiind găzduită de Primăria Sibiu. Directorul Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, domnul Bogdan Pușcaș a fost prezent pentru a clarifica unele aspecte. Acesta a condus întâlnirea de lucru împreună cu directorul Asociației Municipiilor din România, avocatul Constantin Mitache și cu primarul Sibiului, doamna Astrid Fodor.
„Mulțumesc Asociației Municipiilor din România pentru organizarea acestei întâlniri la Sibiu. Îi mulțumesc domnului director Pușcaș pentru disponibilitatea și deschiderea de a se întâlni cu reprezentanții departamentelor de achiziiții și de a lămuri neclaritățile întâlnite. Și noi, în Primăria Sibiu, ca de altfel toate primăriile din țară, ne confruntăm cu dificultăți în organizarea procedurilor de achiziție, pe de o parte din cauza complexității legislației în domeniu, dar și din lipsa personalului cu experiență raportat la sutele de proceduri care trebuie organizate anual. De aceea întâlnirea de astăzi este foarte bine venită. Dorim să devenim mai eficienți, să respectăm legislația, să fim transparenți în domeniu, dar pentru aceasta avem nevoie de prevederi legislative clare, coerente, unitare și predictibile”, a declarat primarul Astrid Fodor.
La aceste discuții aplicate au participat peste 40 de reprezentanți ai primăriilor din Alba Iulia, Blaj, Sebeș, Brașov, Codlea, Făgăraș, Sfântu Gheorghe, Odorheiu Secuiesc, Târgu Mureș, Tânăveni, Mediaș și Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.