update - patronul de la amso reținut pentru trafic de influență. corjescu între 200 și 400 de euro ca să aranjeze examenele de obținere a permisului auto

Valentin Corjescu Victor, administrator și totodată patron al Școlii de Șoferi AMSO din Sibiu a fost reținut joi de către polițiștii de la Serviciul Județean Anticorupție Sibiu pentru trafic de influență. Acesta primea bani de la cursanții școlii de șoferi ca să intervină pe lângă examinatori pentru a trece proba practică la examenul de obținere a permisului auto.

Procurorii spun că Valentin Corjescu Victor, în calitate de administrator al şcolii de şoferi aparţinând S.C. Amso S.R.L. Sibiu, a pretins numiţilor BP şi DDM, suma de 200 Euro şi respectiv, 400 Euro pentru a-şi exercita o pretinsă influenţă asupra examinatorilor din cadrul Instituţiei Prefectului – S.P.C.R.P.C.Î.V. Sibiu, în vederea determinării acestora din urmă să îi declare admişi în momentul susţinerii probei practice a examenului de dobândire a permisului de conducere.
De asemenea, Valentin Corjescu Victor,, abordat fiind de cursanţii acestei şcoli: numitul NTM şi numitul BPI, a lăsat să se înţeleagă că are influenţă asupra examinatorilor din cadrul Instituţiei Prefectului – S.P.C.P.R.P.C.Î.V. Sibiu, şi, în acest context, a pretins şi a primit de la aceşti cursanţi suma de 200 de euro pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici abilitaţi în examinarea cunoştinţelor practice ale candidaţilor la obţinerea permisului de conducere spre a-i determina să îi declare admişi pe aceştia.


I-au făcut flagrant
La data de 29.03.2017, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au surprins în flagrant primirea de către Valentin Corjescu Victor, a sumei de 400 de euro de la cursantul DDM, pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici abilitaţi în examinarea cunoştinţelor practice ale candidaţilor la obţinerea permisului de conducere spre a-i determina să îl declare admis pe acesta la testare. Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 30.03.2017, a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii faţă de suspectul CVV, pe o durată de 24 ore.
’’La data de 30.03.2017, prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a fost pusă în mişcare a acţiunea penală faţă de suspectul CVV pentru săvârşirea a patru infracţiuni de trafic de influenţă, prev. şi ped. de art. 291 alin. 1 C.pen., raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000 (patru infracţiuni), cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu urmează să solicite judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a inculpatului CVV, pentru o perioadă de 30 zile’’, explică Prim procuror Ion Veştemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. Pe parcursul cercetărilor, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu.

Ultima oră