proteste în administrațiile locale – angajații din primăriile sibiu și mediaș spun pas. la fel și la consiliul județean
foto arhivă

Sindicaliştii din administraţia publică locală din Sibiu nu vor protesta miercuri, urmând să decidă dacă se raliază protestului pentru ziua de joi. Cei de la Consiliul Județean Sibiu sunt de acord cu protestele, dar nu se vor alătura celor la nivel național. Nici la primăria din Mediaș nu vor fi proteste.

Angajaţii din administraţiile publice din Bucureşti şi din ţară vor declanşa acţiuni de protest începând de miercuri, urmând ca, în funcţie de alegerea fiecărei federaţii sindicale, aceştia să intre în grevă japoneză, grevă spontană sau pichetări ale instituţiilor. De asemenea, săptămâna viitoare, când proiectul Legii salarizării va fi dezbătut în plenul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor, ce are vot final, sindicatele din administraţie anunţă miting în faţa Palatului Parlamentului, anunță News.
La Sibiu însă lucrurile stau diferit.
Liderul de sindicat al angajaţilor din Primăria Sibiu, Doru Hanciu, a declarat că miercuri cei peste două sute de sindicalişti pe care-i reprezentă nu vor protesta. “Miercuri, avem o nouă şedinţă pentru a decide ce vom face în cursul zilei de joi. Este posibil să facem o grevă de avertisment, cu banderolă, pentru două, maximum trei ore”, a declarat Doru Hanciu.
Potrivit acestuia, sindicaliştii din Primăria Sibiu sunt afiliaţi la FNSA, federaţie care are programată pentru joi acţiunea de protest.proteste în administrațiile locale – angajații din primăriile sibiu și mediaș spun pas. la fel și la consiliul județeanTot din FNSA fac parte şi sindicaliştii din Primăria Mediaş, cel de-al doilea municipiu al judeţului Sibiu. “Am avut o şedinţă cu colegii în cursul zilei de marţi, am consultat şi o parte dintre colegi şi nu vom protesta miercuri. În mod normal, considerăm că nu există timp suficient de pregătire nici până joi, având în vedere că suntem funcţionari publici şi trebuie să respectăm prevederile legale referitoare la acţiunile de protest: trebuie să-mi informez ordonatorul, trebuie să am consimţământul a jumătate plus unul dintre colegi, iar aceste lucruri durează”, a declarat Sofica Dragoş, liderul de sindicat al angajaţilor din Primăria Mediaş. Potrivit acesteia, în Primăria Mediaş sunt aproximativ trei sute de sindicalişti.proteste în administrațiile locale – angajații din primăriile sibiu și mediaș spun pas. la fel și la consiliul județeanLa rândul lor, sindicaliştii din Consiliul Judeţean Sibiu transmit că sunt de acord cu colegii lor din ţară, că îi susţin, dar că nu vor protesta nici miercuri, nici joi. “Suntem alături de colegii noştri care fac grevă şi îi susţinem pentru că suntem îndreptăţiţi”, a declarat Dan Frăţilă, liderul de sindicat al angajaţilor din CJ Sibiu. În această instituţie sunt 93 de sindicalişti care sunt afiliaţi la SedLex


Ultima oră

Comentariul meu

Publică