video - a crescut numărul accidentelor în județul sibiu. și victimele sunt mai multe

Obiectivul stabilit la nivelul Uniunii Europene pentru perioada 2010 – 2020 este scăderea cu 50% a numărului persoanelor decedate ca urmare a accidentelor rutiere. Județul Sibiu din păcate, nu a atins acest obiectiv, ci dimpotrivă.

În prima jumătate a acestui an numărul accidentelor grave de circulație a crescut cu patru față de aceeași perioadă a anului trecut. Numărul persoanelor rănite grav este mai mare cu doi, iar a celor decedate cu opt.
Principala cauză a producerii evenimentelor rutiere din prima jumătate a acestui an sunt neadaptarea vitezei, neacordarea de prioritate și indisciplina pietonilor.

Accidentele ușoare, în scădere
Dacă accidentele grave au crescut ca număr și gravitate, numărul accidentelor ușoare a scăzut anul acesta față de prima jumătate a lui 2016. Anul acesta au fost 142 de accidente ușoare, cu 28 mai puține ca anul trecut, iar numărul răniților ușor este și el mai mic cu 48.
Neadaptarea vitezei este și aici principala cauză a evenimentelor de circulație, urmată de neacordarea de prioritate la vehicule și neacordarea de prioritate la pietoni.

Ultima oră

Comentariul meu