s-a anunțat construcția unui nou mall în sibiu – ’’am identificat câteva terenuri’’
Sonae Sierra a dezvoltat în România proiectul Park Lake din Capitală. Acum amenajează Galleria-Borromea de lângă Milano (foto).

Sibiul devine din ce în ce mai atractiv pentru investitorii care vor să amenajeze aici centre comerciale de tip Mall. Astfel după ce NEPI a decis să remodeleze Shopping City Sibiu, iar SC Feastival SRL a prezentat deja primele imagini cu proiecția viirorului Mall de la Podul Gării, pe piață vor să intre și portughezii de la Sonae Sierra.

Sonae Sierra, unul dintre cei mai mari investitori si dezvoltatori imobiliari de proiecte comerciale la nivel local, care in urma cu un an de zile a inaugurat mall-ul Park Lake din cartierul bucurestean Titan se uita tot mai atent spre orase secundare in vederea demararii constructiei unui nou proiect de profil. Pe lista acestora la loc e frunte este Sibiu, cei de la Sonae Sierra fiind deciși să intre pe piața Mall-urilor din orașul nostru.
Intr-un interviu acordat wall-street.ro, Ingo Nissen, managing director al Sonae Sierra Developments Romania, spune ca tara noastra s-a schimbat radical in ultimii aproape 10 ani de cand este prezent aici si ca imbunatatirile se resimt in toate sectoarele cheie, cat mai ales in buzunarele romanilor, care au dezvoltat un apetit ridicat pentru cumparaturi.Pe langa dezvoltarea si administrarea mall-ului ParkLake din Bucuresti, Sonae Sierra detine in proprietate si centrul comercial River Plaza din centrul orasului Ramnicu Valcea, fiind prima investitie, prin achizitie, a grupului portughez.

CITEȘTE ȘI: VIDEO FOTO – Primele imagini cu viitorul Mall de lângă Podul Gării. Peste 70 milioane euro costă Festival Centrum


Sibiu, pe lista scurtă pentru viitoarele investiții
Intrebat despre planurile de a demara proiecte in alte mari orase, reprezentantul Sonae Sierra spune ca sunt trei mari orase pe care le analizeaza cu foarte mare atentie. Printe ele este și Sibiul. “Ma uit la orase mari care pot avea un al doilea, al treilea sau chiar al patrulea centru comercial. Ma gandesc la Sibiu, Timisoara sau Cluj – orase cu activitate intensa in real-estate. Clujul este foarte modern si interesant si o destinatie foarte tentanta. (…) Am identificat cateva terenuri in cele trei orase unde putem dezvolta un viitor proiect, am discutat cu banci care au de vanzare terenuri. (…) Strategia noastra vizeaza dezvoltarea unui proiect amplu de retail, de tip mall. Retail Park-uri avem in Portugalia, dar pentru noi, in Romania, trebuie sa fie dominante. Trebuie sa fie locatii excelente”, a spus acesta pentru Wall Street.

Ultima oră

Comentariul meu