cioaba acasa

Miercuri dimineața au loc peste 30 de percheziții în opt județe ale țării. Printre cei cărora poliția le-a călcat pragul se află și Dorin Cioabă. Acesta se pare că face parte dintr-un dosar mai mare, în care statul a fost prejudiciat cu peste cinci milioane de euro.

UPDATE – Dorin Cioabă reacționează. Soția lui a fost reținută
”E vorba de o firmă cu care a lucrat soția mea la Strehaia. Numai soția este reținută și învinuită că a colaborat cu acești oameni. Eu merg acolo în calitate de jurist și avocat. Nu au ridicat nimic pentru că nu au avut ce să ridice pentru că firma e în faliment de 10 ani. (..) M-am speriat când am văzut maimuțele astea la ușă’’, spune Dorin Cioabă. Vezi toată declarația AICI și imagini video de la percheziții!

VEZI AICI IMAGINI VIDEO DE LA PERCHEZIȚIILE DE ACASĂ DE LA CIOABĂ

ȘTIREA INIȚIALĂ
Poliţiştii din Mehedinţi şi ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române fac 28 de percheziţii în judeţele Mehedinţi, Timiş, Argeş, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj, precum şi în municipiul Bucureşti, la persoane suspectate că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5 milioane de euro, prin evaziune fiscală şi spălarea banilor. Una dintre percheziţii are loc la locuinţa din Sibiu a lui Dorin Cioabă, autointitulat rege al romilor.

cioaba
Conform Poliţiei Române, în perioada 2009 – 2014 reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale.screen shot 2017 09 13 at 09.19.31

Astfel, suspecţii ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artifical impozitul pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 5 milioane de euro. Ulterior, prin intermediul societăţilor comerciale controlate, ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume. Astfel, ar fi fost făcute depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societăţilor, pentru disimularea provenienţei ilicite a banilor. În urma percheziţiilor, 32 de persoane vor fi duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi pentru audieri. Sursa news.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu