senatorul mircea cazan îi cere lămuriri ministrului transporturilor despre autostrada sibiu – pitești

Mircea Cazan a trimis o interpelare către Alexandru-Răzvan CUC, Ministrul Transporturilor, în care îi cere detalii legate două proiecte importante de infrastructură din România.

Senatorul sibian vrea să știe care este stadiul celui de – al doilea tronson al autostrăzii de la Margina, în lungime de 13 kilometri, care va merge până la Coşeviţa, la limita dintre judeţele Timiş şi Hunedoara. ’’Inaugurarea primului tronson al lotului II din autostrada care leagă judeţele Timiş şi Hunedoara (Lugoj-Deva), pe o lungime de 17 kilometri, înseamnă scoaterea traficului rutier din oraşul Făget şi din comuna Dumbrava. Acum câteva luni, pe lotul 2 al autostrăzii se așteapta licitația pentru eco-tunelurile de pe tronsonul Margina – Holdea/ jud Hunedoara/ lot de 10 km, pe care constructorul avea lucrări avansate, spre zona Zorani./ km 45- 48/’’, spune Cazan în interpelarea sa.
’’De asemenea, vă întreb si despre stadiul disputatei autostrăzi Sibiu Pitești, având în vedere declaraţiile dvs din luna iulie că “ar putea demara licitația pentru proiectarea și execuția capetelor de autostradă”, mai spune Cazan.
’’Pentru anul 2017 nu a fost prevăzut niciun leu pentru constructor, ci doar pentru pregătirea documentației tehnice, etapă în care această autostradă se găsește de ani buni. Deşi afirmaţi că această autostradă este prioritate zero şi v-aţi asumat faptul că până la sfârşitul mandatului dvs, Coridorul IV, care include şi secţiunea de autostradă Sibiu – Piteşti, să fie deschis. Vă întreb care este graficul concret pentru construcţia şi finalizarea acestei autostrăzi atât de importante pentru români şi investitori’’, a mai scris Cazan.


Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. nu cred ca veti primi un raspuns inteligibil,explicatia este ca acesti ……care conduc aceasta tara alesi de acest popor,daca nu au parte de atentii …nu raspund pozitiv,concret,s-au facut cel putin 3 studii de fezeabilitate,care au costat mai mult de 100 milioane de euro(poporul asta le-a platit !!!!!)acolo s-au ratacit banii in diverse haznale prietenesti,acum EU,da RO.cca 70% din costuri ….daaaa,vor socoteala curata ,cu cine DL.Cazan ?multi din astia care-s tari si mari n-au avut un palton ! acu au auzit de Riviera Franceza,unde -i mai scump decit in Oltenia….deci trebuie sa faca bani..DNA-i incurca,deci nu asteptati nici un raspuns…..multumesc tutusi ca intrebati !