Vară în octombrie peste România – Meteorologii au și o explicație

853

Termometrele au arătat și 30 de grade marți după amiază, iar acest lucru pare să nu fie deloc normal pentru jumătatea lui octombrie. Totuși meteorologii au o explicație logică legat de vremea de afară.

Am avut parte astăzi de o veritabilă zi de vară. În loc de brumă, frig şi ceaţă, vremea ne-a răsfăţat cu 30 de grade Celsius la soare în vestul ţării. Temperaturile au fost gata să doboare un record vechi de 33 de ani şi peste tot străzile s-au umplut de oameni cu ochelari de soare şi haine cu mânecă scurtă. Aşa că unora nu li s-a părut deplasat să intre şi în mare, anunță Digi24.
Doar miile de pe turişti de pe plajă au lipsit la Constanţa, în rest a fost o zi frumoasă de vară cu 25 de grade Celsius la prânz.
Localnici şi turişti s-au plimbat pe malul mării, au mai retuşat bronzul de vară şi au lenevit la terase fermecaţi de vremea ca de iunie. Iar mulţi au considerat că este păcat să piardă timpul la Bucureşti.
A fost răsfăţ şi la Craiova. Dacă anul trecut pe 17 octombrie erau doar 8 grade Celsius, vreme a umplut astăzi terasele cu oameni îmbrăcaţi cu haine de vară. Localnicii s-au bucurat chiar dacă au ştiut că este doar o amânare de la frig.
Cele mai mari temperaturi au fost în Banat: 28 de grade Celsius în Băile Herculane. La Timişoara au fost cu două mai puţin, iar parcurile au cunoscut forfota din sezonul estival. Localnicii s-au grăbit să profite de super-oferta de soare pentru că anul trecut pe vremea aceasta erau numai 12 grade Celsius.
Şi Capitala s-a bucurat de 16 grade Celsius în plus faţă de anul trecut pe această vreme.
Mihai Timu, meteorolog: „Vremea deosebit de caldă se datorează în principal unui aer foarte cald de origine tropicală, aproape ca în timpul verii. În această perioadă ar trebui să avem undeva de la 12-13 grade în depresiuni şi cel mult 19 grade în partea de sud a ţării”.
Oferta de vreme de vară ţine până la sfârşitul săptămânii, după care temperaturile vor scădea cu 7 – 8 grade Celsius, spun meteorologii.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.