cioban bătut cu bestialitate de patru indivizi la gura râului. l-au amenințat cu moartea de față cu poliția

Nicolae Rebega este un bărbat de 60 de ani din Cristian. Joi seara a ajuns la Urgența din Sibiu mai mult mort decât viu, după ce a fost bătut crunt de patru indivizi. Familia bărbatului spune că a fost și este amenințată și că se teme să mai meargă să hrănească oile în câmp.

Un teren concesionat- motiv de harță
Bărbatul din Cristian, împreună cu familia lui au în proprietate un teren care aparține de Gura Râului și un altul luat în concesiune acum mai bine de 15 ani. Acolo își țin oile, într-un saivan. Joi seara însă pe proprietatea bărbatului au venit patru indivizi și l-au luat la bătaie. ”Au spus că ce caută pe terenul lor? El le-a explicat că se află pe terenul care e proprietatea noastră, așa că nu a încălcat nicio lege. Ei au saivan pe terenul de lângă și cred că au ciudă că de ce noi, din Cristian, avem teren la Gura Râului. Păi noi suntem acolo de atâția ani, și nu am avut nimic cu nimeni”, povestește soția victimei.
Aceasta spune că soțul ei a fost luat la bătaie de cei patru. ”A fost Avram Conțiu, care are saivanul, Ilie Pop, ciobanul lui Conțiu și încă cineva, dar nu știm exact cine, că a fugit când a venit poliția. Toți patru l-au bătut pe soțul meu. El a reușit să mă sune și să îmi spună să chem poliția și salvarea că îi e rău”, povestește soția lui Nicoale Rebega.

Amenințări de față cu poliția
Polițiștii care au venit la fața locului nu au mai găsit decât trei dintre agresori, pentru că al patrulea fugise. Toți erau sub influența alcoolului, iar unul chiar l-a amenințat pe fiul victimei. ”Ilie Pop mi-a spus că să stau liniștit că ăsta e numai începutul, că ne arată ei nouă. Și asta de față cu polițiștii care erau acolo”, povestește Mihai Rebega, fiul bărbatului de 60 de ani bătut crunt.cioban bătut cu bestialitate de patru indivizi la gura râului. l-au amenințat cu moartea de față cu polițiaTânărul mai spune că aceasta nu a fost singura dată când familia lui a primit amenințări. ”Acum cam o lună și jumătate Avram Conțiu mi-a spus că în toamna asta o să îmi rupă el dinții. Ne amenință într-una. Ne este și frică să mai mergem în câmp să dăm mâncare la animale, să avem grijă de ele. Noaptea stăm tot câte doi de pază”, spune fiul victimei.


Dosar penal la Poliție
Familia Rebega a depus plângere la poliție, iar acum s-a deschis un dosar. ”Plângerea reclamantului face obiectul unui dosar penal înregistrat la nivelul secției de poliție rurală Orlat, dosar în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște”, declară Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

A ajuns în stare gravă la spital
Nicolae Rebega se află încă internat în spital și va mai rămâne o vreme acolo. ”Pacinetul e stabil și se află sub îngrijire medicală în cadrul secției de neurochirurgie. A venit cu traumatisme și contuzii cranio faciale și multiple hematoame”, a declarat Decebal Toderiță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Pfff. …. saracu’ om .Avram asta nu se gândește ca a bătut pe tac-su ? Sa-l ascundă vreo 6-7 luni sa se potolească …nu e la prima abatere. Brânza lui nu poate sa-l salveze la infinit… Aveam alta părere despre ciobani.