Se circulă în condiții de iarnă în județul Sibiu. Nu sunt drumuri blocate

0 1.363

La aceasta oră (marți – 10.30) nu există drumuri blocate din cauza zăpezii sau a poleiului pe raza Județului Sibiu, carosabilul fiind umed fără depuneri de zăpada. Circulația pe drumurile județene din Sibiu se desfășoară în condiții de iarnă.

Începând de astăzi, 28.11.2017, la SC Drumuri și Poduri SA Sibiu, instituție aflată in subordinea Consiliului Județean Sibiu, și-a început activitatea comandamentul de deszăpezire, în scopul asigurării circulației în condiții optime pe drumurile județene, pe toată perioada sezonului rece.
Pentru acestă activitate societatea are la dispoziție autospeciale cu lama și sărăriță, autoutilitare, tractoare cu lamă, buldoexcavatoare cu lamă, autogredere și încarcatoare frontale. Pentru realizarea acestei activitati societatea dispune de:
– 6 baze deszăpezire ( 2 la Sibiu, Cîrța, Șeica Mare, Dumbrăveni și Agnita)
– 6 puncte de sprijin ( Păltiniș, Păuca, Rîu Sadului, Jina, Poiana Neamțului și Blăjel)
– 63 autoutilaje deszăpezire

Cantitățile de materiale necesare estimate pentru iarna 2017 – 2018 sunt:
– 8900 mc nisip
– 3500 to sare
În cursul zilei de ieri, 27.11.2017 s-a acționat cu 31 de utilaje și 150 tone material antiderapant pe toate cele 8 zone care acoperă raza Județului Sibiu, respectiv: zona 1 (Cristian – Săliște – Jina), zona 2 (Sibiu – Cisnădie – Păltiniș), zona 3 (Cisnădie – Sadu – Avrig – Poiana Neamțului), zona 4 (Cîrța – Arpașu – Bruiu), zona 5 (Chirpăr – Agnita – Bruiu), zona 6 (Dumbrăveni – Mediaș), zona 7 (Șeica Mare – Vecerd) și zona 8 (Loamneș – Păuca).

Nu sunt drumuri blocate
Pană la această ora pe raza Județului Sibiu s-a acționat cu 37 utilaje și 175 tone material antiderapant. La aceasta oră nu există drumuri blocate din cauza zăpezii sau a poleiului pe raza Județului Sibiu, carosabilul fiind umed fără depuneri de zăpada.
’’Deoarece în acest moment circulația pe drumurile județene se desfășoară în condiții de iarna, rugăm participanții la trafic să circule cu atenție sporită, în special pe sectoarele de drum unde se află utilajele de intervenție. În perioada activității comandamentului de deszăpezire numărul de telefon la care se poate apela pentru sesizări și informații referitoare la starea drumurilor județene este 0269.210.884 (apelabil 24 de ore din 24). Pentru informarea corectă și în timp util a participanților la trafic despre starea drumurilor județene vă informăm că atat pe pagina de facebook cat si pe site-ul instituției noastre găsiți zilnic informații actualizate (www.drumuripodurisibiu.ro – butonul “alertă trafic”)’’, spun cei de la Drumuri și Poduri SA.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.