VIDEO Familia tânărului omorât pe trecerea de pietoni se revoltă – ’’E greu să îți îngropi propriul copil’’

0 2.371

La cinci luni de la moartea lui Andrei Moga, tânărul ucis de un vitezoman pe o trecere de pietoni la Mediaș, familia acestuia spune că se teme că criminalul o să scape basma curată. Florin Moga și-a pierdut încrederea în justiție după ce Mihai Lucaks a ieșit din arest și e consemnat la domiciliu.

Pe 5 august viața unui tânăr a fost curmată brusc în timp ce traversa regulamentar strada la Mediaș. Un șofer vitezoman înrăit l-a lovit în plin și l-a aruncat la peste 60 de metri distanță. Viața lui Andrei a fost curmată pe loc, medicii nemaiputând să facă nimic în ajutorul acestuia. Poliția demarat o anchetă, s-au început cercetări și până la urmă șoferul criminal, medieșeanul Mihai Lucaks, a fost dus în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă. Acesta a fost încarcerat, dar până la urmă perseverența avocaților a dat roade și măsura arestului preventiv a fost înlocuită la finele anului trecut cu cea a arestului la domiciliu și asta cel puțin până în 27 ianuarie 2018. Tânărul care în luna august a anului trecut a ucis cu mașina un om pe o trecere de pietoni la Mediaș a reușit chiar să obțină în 9 noiembrie 2017 o decizie de revocare a arestului la domiciliu. La contestație însă măsura a fost menținută, astfel că acesta rămâne consemnat la propria locuință.
O altă victorie a șoferului criminal a fost aceea că instanța a acceptat să fie făcută o nouă expertiză legată de dinamica producerii accidentului.accident medias update

Familia lui Andrei se revoltă
Tatăl lui Andrei a stat de vorbă cu reporterii Ora de Mediaș despre aceste ultime decizii și despre ceea ce s-a petrecut de la moartea fiului său și până în prezent. Omul și-a cam pierdut încrederea în justiție. ’’Nu sunt de accord cu decizia instanței. A omorât un om pe trecerea de pietoni. L-a aruncat la 65 de metri. Eu consider că justiția nu și-a făcut treaba… (..)Până în momentul în care s-a întâmplat accidentul aveam încredere în justiție. Acum la cinci luni după ce fiul meu a fost ucis vă spun că nu am încredere în justiție. Nu s-a făcut absolut nimic’’, ne-a povestit acesta.

L-a iertat sufletește pe criminal
Florin Moga spune că i-ar fi tare greu să vorbească cu cel care i-a omorât băiatul. ’’Mi-ar fi tare greu să vorbesc cu Lucaks. Aș vrea să înțeleagă faptul că e foarte greu să îți îngropi propriul copil. Să se pună în locul meu ca să înțeleagă ceea ce simt eu’’, a mărturisit Florin. ’’Sufletește l-am iertat. Numai Dumnezeu îl poate ierta pentru ceea ce a făcut.
Nu mi-am revenit și nu o să îmi revin cât trăiesc după această traumă. Nu pot să îmi revin când văd lumânările aprinse la cimitir și la locul unde a murit Andrei. Nu o să îmi revin niciodată’’, a mai povestit tatăl băiatului decedat.

video

Au refuzat banii de la tatăl criminalului
Florin Moga spune că tatăl lui Lucaks a încercat să le ofere banii după cumplitul accident. ’’Tatăl celui care mi-a ucis copilul a încercat să ne ofere o sumă de bani pe care noi am refuzat pentru că nu avem nevoie de nici un ajutor din parte lor’’, a mai afirmat acesta.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.