video familia tânărului omorât pe trecerea de pietoni se revoltă - ’’e greu să îți îngropi propriul copil’’

La cinci luni de la moartea lui Andrei Moga, tânărul ucis de un vitezoman pe o trecere de pietoni la Mediaș, familia acestuia spune că se teme că criminalul o să scape basma curată. Florin Moga și-a pierdut încrederea în justiție după ce Mihai Lucaks a ieșit din arest și e consemnat la domiciliu.

Pe 5 august viața unui tânăr a fost curmată brusc în timp ce traversa regulamentar strada la Mediaș. Un șofer vitezoman înrăit l-a lovit în plin și l-a aruncat la peste 60 de metri distanță. Viața lui Andrei a fost curmată pe loc, medicii nemaiputând să facă nimic în ajutorul acestuia. Poliția demarat o anchetă, s-au început cercetări și până la urmă șoferul criminal, medieșeanul Mihai Lucaks, a fost dus în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă. Acesta a fost încarcerat, dar până la urmă perseverența avocaților a dat roade și măsura arestului preventiv a fost înlocuită la finele anului trecut cu cea a arestului la domiciliu și asta cel puțin până în 27 ianuarie 2018. Tânărul care în luna august a anului trecut a ucis cu mașina un om pe o trecere de pietoni la Mediaș a reușit chiar să obțină în 9 noiembrie 2017 o decizie de revocare a arestului la domiciliu. La contestație însă măsura a fost menținută, astfel că acesta rămâne consemnat la propria locuință.
O altă victorie a șoferului criminal a fost aceea că instanța a acceptat să fie făcută o nouă expertiză legată de dinamica producerii accidentului.video familia tânărului omorât pe trecerea de pietoni se revoltă - ’’e greu să îți îngropi propriul copil’’

Familia lui Andrei se revoltă
Tatăl lui Andrei a stat de vorbă cu reporterii Ora de Mediaș despre aceste ultime decizii și despre ceea ce s-a petrecut de la moartea fiului său și până în prezent. Omul și-a cam pierdut încrederea în justiție. ’’Nu sunt de accord cu decizia instanței. A omorât un om pe trecerea de pietoni. L-a aruncat la 65 de metri. Eu consider că justiția nu și-a făcut treaba… (..)Până în momentul în care s-a întâmplat accidentul aveam încredere în justiție. Acum la cinci luni după ce fiul meu a fost ucis vă spun că nu am încredere în justiție. Nu s-a făcut absolut nimic’’, ne-a povestit acesta.


L-a iertat sufletește pe criminal
Florin Moga spune că i-ar fi tare greu să vorbească cu cel care i-a omorât băiatul. ’’Mi-ar fi tare greu să vorbesc cu Lucaks. Aș vrea să înțeleagă faptul că e foarte greu să îți îngropi propriul copil. Să se pună în locul meu ca să înțeleagă ceea ce simt eu’’, a mărturisit Florin. ’’Sufletește l-am iertat. Numai Dumnezeu îl poate ierta pentru ceea ce a făcut.
Nu mi-am revenit și nu o să îmi revin cât trăiesc după această traumă. Nu pot să îmi revin când văd lumânările aprinse la cimitir și la locul unde a murit Andrei. Nu o să îmi revin niciodată’’, a mai povestit tatăl băiatului decedat.

YouTube video

Au refuzat banii de la tatăl criminalului
Florin Moga spune că tatăl lui Lucaks a încercat să le ofere banii după cumplitul accident. ’’Tatăl celui care mi-a ucis copilul a încercat să ne ofere o sumă de bani pe care noi am refuzat pentru că nu avem nevoie de nici un ajutor din parte lor’’, a mai afirmat acesta.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică