foto sibiul are un nou cetățean de onoare. pe lucia ana țeposu-marinescu

Luni, 29 ianuarie a avut loc la sediul Primăriei Sibiu ceremonia de decernare a titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Sibiu doamnei prof. univ. dr. Lucia Ana Țeposu-Marinescu, profesor, istoric, arheolog si muzeograf.

La ceremonie au fost invitate personalități din domeniul muzeografiei și al arheologiei, reprezentanți ai mediului academic și consilierii locali ai Sibiului.
Primarul Astrid Fodor a fost gazda ceremoniei, dând citire documentului Laudatio in Integrum (atașat acestui comunicat) în care s-au arătat motivele pentru acordarea acestui titlu. De asemenea, primarul a înmânat însemnele specifice titlului de Cetățean de Onoare: diploma, hotărârea Consiliului Local 175/2017 prin care a fost acordat acest titlu, precum și cheia simbolică a orașului.foto sibiul are un nou cetățean de onoare. pe lucia ana țeposu-marinescuVizibil emoționată, doamna Țeposu-Marinescu a mulțumit personalităților care au propus să i se acorde acest titlu și primarului Astrid Fodor pentru gestul deosebit de onorant. Laureata a dedicat acest premiu părinților săi, intelectuali sibieni, care, așa cum a declarat doamna Țeposu-Marinescu, “au învățat-o să iubească oamenii, indiferent de poziție socială sau etnie”. În egală măsură premiul a fost dedicat doctorului Wilhelm Hager, un reputat medic sibian care s-a îngrijit de sănătatea doamnei Țeposu-Marinescu în anii copilărei.


Ultima oră

Comentariul meu