cel mai spectaculos concurs al iernii la arena platoș - bătălie în funpark la cross

Cei mai curajoși schiori și snowboarderi din țară s-au aliniat în weekend la startul unui concurs extrem de spectaculos, poate cel mai spectaculos concurs al acestui sezon în complexul de ski și snowboard Arena Platoș Păltiniș.

Cei 37 de concurenți au avut în față un traseu foarte solicitant, care le-a pus serios la încercare atât curajul cât și îndemânarea. Traseul amenajat pentru această ediție a pornit cu un val imediat după start, un kicker mai mare, cu aterizare de șase metri urmat de un kicker ceva mai mic, cu aterizare de cinci metri, apoi patru contrapante simple, de stânga și de dreapta, două contrapante de dreapta cu kicker și drop la ieșire și o ultimă contrapantă de stânga înaintea finișului. „A fost un traseu fluent, cu elemente mai ușoare la început dar care au devenit din ce în ce mai dificile până la final. Concursul a fost extrem de competitiv, desfășurat în viteza maximă iar concurenții au fost foarte încântați”, spune Radu Lungu, organizatorul de competiții al complexului Arena Platoș Păltiniș. După antrenamente, concurenții au trecut printr-o manșă de calificare individuală, cronometrată, în urma căreia s-au format grupele de 4, în format eliminatoriu. Ciucanii au dominat din nou concursul. La snowboard, Matyas Iszlay, descalificat ediția trecută pentru un contact intenționat, a avut serios de furcă cu Zoltan Reisz pentru locul I. Iar, surprinzător, ultima poziție pe podium a fost ocupată de un concurent prezent în premieră la acest concurs, George Dumitrescu jr., din Sinaia. După ce a învins la Freestyle Open, ciucanul Pap Koppany a câștigat și concursul de XCross, urmat de doi clujeni, Călin Petruș și Angelo Bude.
Duminică, băieți și fete au lăsat deoparte schiurile și plăcile și s-au urcat pe biciclete. Traseul a fost reamenajat în noaptea precedentă iar unele elemente au fost modificate pentru o mai bună trecere cu bicicleta. Nu mai puțin de 47 de concurenți, unii veniți chiar din Republica Moldova, au vrut să își testeze limitele în acest concurs unic în România. Cicliștii s-au putut familiariza cu traseul într-o manșă de antrenament, au urmat apoi calificările unde cinci concurenți au fost descalificați pentru că au ratat o poartă din traseu, printre ei chiar și unul dintre favoriți, Lorenzo Akos din Cluj. Primii 32 clasați au avansat în manșele eliminatorii, pe grupe de câte patru. „Suprafața de concurs s-a comportat excelent, zăpada nu a fost foarte înghețată, a fost un real concurs pe zăpadă. Cu cât avansau în grupe se vedea că fiecare dintre ei avea un control tot mai bun și o viteză tot mai mare, oricând se putea schimba liderul grupei. Iar ceața a dat un aer de luptă competiției, savurată de toți concurenții”, mai spune Radu Lungu. Pe lângă premiile oferite de sponsori, Red Bull, Kaufland Extreme Games, Magazinul H2O și Picture Clothing, concurenții au fost premiați și în bani, 500 de lei locul I, 300 locul secund și 200 de lei pentru ultima poziție de pe podium.cel mai spectaculos concurs al iernii la arena platoș - bătălie în funpark la cross

Ski and Snowboard 4 X CROSS
SKI
Loc 1. Pap Koppany
Loc 2. Petruș Călin
Loc 3. Bude Angelo
Premiu de încurajare: Teodorescu Anamaria Anastasia

Snowboard
Loc 1. Iszlay Matyas
Loc 2. Reisz Zoltan
Loc 3. Dumitrescu George Junior
premiu incurajare fată: Gavrilă Izabela

MTB WINTER 4 X CROSS

Loc 1. Seician Ovidiu
Loc 2. Szekely Zoltan Attila
Loc 3. Delescu Andy
Loc 4. Boitor Botond
Loc 5. Bonta Remus

Ultima oră

Comentariul meu