Ora de Sibiu
Știri in direct

Povestea lui Bulă – Cum a apărut faimosul personaj de bancuri

445

Este imposibil că nu fi auzit măcar o dată un banc cu acest celebru personaj denumit Bulă. Nu foarte multă lume știe însă cum și când a apărut faimosul personaj.

Se pare că personajul fictiv Bulă a luat naștere în România, în jurul anilor ’60, în perioada comunistă. Bulă este un personaj inventat 100%, anunță cei de la Shtiu.ro. Fie că vrem să o spunem sau nu, numele „Bulă” a fost ideea unui român ingenios care a transformat cuvântul vulgar sinonim în limba română cu „penis”, înlocuind prima literă „P” cu „B”. Astfel, numele s-a preluat prin viu grai, din vorbă în vorbă și Bulă a devenit personajul principal din bancurile și glumele românești.
Totuși, bulă face referire și la altceva. În dicționar, conform definiției, bula este o bășică de aer sau de gaz aflată în masa unui lichid sau a unui solid. Tot „bulă” înseamnă o haină ponosită sau o sferă de metal. În mod haotic și ciudat, Bulă, personajul fictiv autor a mii de vorbe de duh, a ocupat în anul 2006 locul 59 în topul celor mai mari 100 de români din toate timpurile realizat de TVR.

Bancuri cu Bulă
Deși există mii de bancuri în care protagonistul este Bulă, iată trei dintre cele mai cunoscute:

La școală, Bula este scos la tablă pentru a comenta propozitia „Ana are mere”. După o clipă de gândire, vine răspunsul lui Bulă: „Acum, Ana are mere. Dar, peste vreo zece ani când și-o pune silicoane, Ana va avea… balcoane!”.

Bulișor îl întreabă pe Bulă, tatăl său:
-Tati, într-o intersecție, cine are prioritate?
-În teorie, dreapta. În București, țăranul.

Bulă se duce la poștă să trimită o scrisoare în străinătate.
– Par avion? îl întreabă funcționara.
Bula o priveste mirat și apoi raspunde:
– Nu, nu păreți!

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...