fbpx

Salvamont închide mai multe trasee turistice montane în județul Sibiu

335

Mai multe trasee turistice montane vor fi închise pe perioada iernii. Astfel, ca urmare a căderilor de zăpadă înregistrate în ultimele zile în zona montană, Serviciul Public de Judeţean Salvamont Sibiu a oferit câteva recomandări turiștilor.

Traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al munţilor Făgăraşului de pe teritoriul judeţului Sibiu sunt închise accesului turiştilor. Pentru prevenirea accidentelor montane S.P.J. Salvamont Sibiu solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele închise. Totodată, aceștia recomandă turiștilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei de iarnă (încălțăminte adecvată, haine care să le asigure un confort termic optim, mânuși, ochelari de zăpadă, colțari, piolet, beţe de schi) dar şi cu echipamentul individual de salvare din avalanșă, respectiv: sondă de avalanşă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanșă;
Alpiniştii care vor să efectueze ascensiuni în zona înaltă a munţilor Făgăraşului trebuie să anunţe S.P.J. Salvamont Sibiu perioada şi traseul pe care-l vor urma, printr-un apel telefonic la Dispeceratul Naţional Salvamont iar pentru o localizare cât mai precisă în caz de accident, să utilizeze aplicația SALVAMONT pentru telefoane mobile. Accidentele montane se vor anunțate telefonic la 112.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.