12

În sala de festivități a Colegiului Național Octavian Goga din Sibiu a avut loc vineri, 7 decembrie 2018, un eveniment emoționant dedicat memoriei Regelui Mihai I al României, eveniment intitulat „Regele Mihai I- Lumina dintre două lumi. Un an de la trecerea la cele veșnice”.

În prezența directorului liceului, doamna Laura Dumitru, a profesorilor și zecilor de elevi s-a intonat Imnul României de către corul Colegiului, urmat de prezentarea faptelor istorice din perioada domniei Regelui Mihai I de către profesorul de istorie Adrian Neamțu și de vizionarea unor documentare video din zilele înmormântării și ale doliului național, cu mărturii ale unor intelectuali precum istoricul Neagu Djuvara sau scriitoarea Ana Blandiana.

48243144 10155944815097844 5522518448694886400 n

Ca invitat special psihologul Mihai Copăceanu a subliniat personalitatea și calitățile unice ale Regelui Mihai făcând apel la amintirile personale ale întâlnirii cu Majestatea Sa în diverite ocazii la Săvârșin, Londra, Aubonne și București detalii regăsite în cartea apărută la editura Curtea Veche, Mihai I al României. Regele Nostru. Martori, experiențe, amintiri regale publicată sub coordonarea lui Alexandru Muraru.

2 1

În partea a doua a evenimentului, elevii Colegiului au adresat întrebări vorbitorilor fiind încântați să descopere faptele Regelui pentru țară în toți anii săi de viață.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu