sibiul și alba iulia, pe cale să se alăture alianței vestului

Primarii reședințelor de județ din vestul țării au creat „Alianța Vestului”, prin care își propun să demareze un proiect regional comun de atragere de fonduri europene pentru localitățile pe care le conduc. Este vorba despre orașele Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca.

Deși oficialitățile din București nu au privit cu ochi buni acest proiect, mulți primari din orașele țării îi apreciază pentru inițiativă. Ba mai mult, mai multe localități ar dori să adere la Alianța Vvestului, care promite să atragă multe fonduri europene la nivel regional. Chiar și primarul Sibiului, Astrid Fodor, a declarat că întenționează să facă demersuri pentru a se asocia cu cei din această alianță, considerând că este o oportunitate bună de atragere a fondurilor europene. Și primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, este de aceeași părere.
De asemenea, orașe precum Iași sau Constanța vor să adere la această alianță sau, cel puțin, să formeze o colaborare.


Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

Publică

  1. Si o sa fie tren de mare viteză intre Sibiu si Copsa Mica si o sa mergem pe autostrăzi suspendate până la Glamboaca.
    Intre Sibiu si Cisnadie o sa avem metrou .
    Ei nu sunt in stare la Sibiu sa facă un stadion restul e can can.
    Baftă in demersurile lor.

  2. In sfarsit ar face si d-na Astrid ceva bun pentru Sibiu ca in rest mizerie cat cuprinde , dar ce sa mei zic de casele din centru orasului de unde ne cad tiglele in cap in orice moment. Pacat unde este orasul nostru frumos de alta data.