foto preotul necula: pentru dumnezeu avem rugăciune, pentru rezolvatul problemelor - telefonul

Preotul Constantin Necula afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că românii ar trebui să întâmpine anul 2019 cu nădejde şi să ştie întotdeauna că „pentru Dumnezeu avem rugăciune, iar pentru rezolvatul problemelor – telefonul”. „Adică trebuie să învăţăm ce li se cuvine oamenilor şi ce i se cuvine lui Dumnezeu. Trebuie să muncim mai mult, mult mai mult şi să fim atenţi la ce primim ca să putem dărui înapoi”, mai spune preotul.

Despre români, Constantin Necula crede că sunt tot mai „sărăciţi de speranţe”.

„Oamenii au sărăcit de speranţe şi asta e lucrul foarte grav. Sper ca uşor, uşor, în fiecare colţ de existenţă umană să suflăm în jar şi să reaprindem flacăra nădejdii. Mie îmi e ruşine să o spun, dar îi văd pe oameni trişti, abătuţi, dar nădăjduim la Dumnezeu şi poate că, dacă nu suntem la nimic buni altceva, măcar să le motivăm nădejdea, tot ar fi ceva”, consideră părintele Necula.

Necula anunţă că nu se va implica în politică, dar va aplica prima treaptă a retragerii

Întrebat dacă se va implica în politică, întrucât acest an este unul electoral, părintele Constantin Necula a răspuns: „Nu. Dacă aş putea, m-aş retrage într-o bibliotecă. În anii electorali aş sta şi aş traduce din Sfinţii Părinţi şi sigur că aş alege câte un text de luminat la oamenii politici. Îi văd foarte porniţi pe ei, ei între ei, lucru pe care îl transferă şi către ţară. E foarte periculos când intri cu ură în politică şi cu lipsă de cultură a comunicării şi a dialogului. Sper ca politicienii să fie oameni care să şi citească nu doar să citeze.” Anul trecut, preotul Constantin Necula a anunţat că intenţionează să se retragă doar pentru rugăciune şi pentru a fi profesor la Facultatea de Teologie din Sibiu, după care a revenit asupra deciziei sale.  În acest an, preotul Necula se va concentra mai mult pe activitatea de misionar şi profesor universitar. „În 2019 voi aplica prima treaptă a retragerii şi voi încerca să fiu cât mai cuminte în treaba mea de propovăduitor şi de profesor universitar. Nu înseamnă că nu voi ţine conferinţe publice, dar voi încerca să fiu tot mai atent la colaborările care mi se propun şi pe care altădată le primeam cu foarte mare uşurinţă din dorinţa de a ajuta”, a spus părintele Necula. Chiar şi de pe facebook, Constantin Necula a dorit să se retragă, însă anunţă că va rămâne activ în social media. „Una din dorinţele mele ar fi fost să mă retrag de tot din social media, dar nu am cum să o fac pentru că sunt un om de media printre altele”, a declarat Constantin Necula.

Preoţii vor face un azil de bătrâni de zi la Sibiu

Preotul Constantin Necula spune despre 2019 că va fi „un an în care nădăjduim să facem binele şi să primim binele. Acesta este lucrul cel mai important. Şi să nu fim neatenţi la nevoile celor din jur. Sibiul va avea câteva proiecte ca arhiepiscopie, inclusiv un centru pentru bătrâni care deja este aproape de finalizare. Un fel de azil de zi cu tot ceea ce înseamnă ajutorul unor oameni care sunt uitaţi de alţi oameni.” În interviu, Constantin Necula face apel la unitate.  Referindu-se la Centenar, Constantin Necula spune după 2018 că „suntem mai conştienţi că nu suntem uniţi. Şi asta ne va obliga să muncim mai mult la unitate. Nu unirea este problema noastră, ci unitatea”.

Necula: Când îţi faci planuri, Dumnezeu zâmbeşte

Constantin Necula este unul din sibienii care nu îşi fac planuri când trec într-un an nou. „Nu mi-am făcut niciodată planuri pentru un an. Doar îmi schiţez posibilele dezvoltări ale cercetării ca profesor, dar în rest nu am niciun plan. Sunt în mâna lui Dumnezeu. Şi mai e ceva: atunci când îţi faci planuri, Dumnezeu zâmbeşte. Am socotit tot timpul că în anul în care intru e ultimul an în care trăiesc. Şi atunci, mi-am controlat mai mult lucrurile legate de Dumnezeu, decât de planuri”, a explicat preotul.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Ce opinie are dom părinte d2 faptul că șeful lui direct,mitropolitul strada estw mare iubitor de mașini scumpe? La cransebes Volvo.la sibiu mercedes a mercedes E de lux?as fi curios…