fc hermannstadt joacă sâmbătă cu cfr – miriuță dă un avertisment clujenilor

După cinci săptămâni de pauză se reia Liga 1 cu meciurile etapei a XXII-a. Sâmbătă seara, FC Hermannstadt joacă la Cluj, cu CFR, campioana en-titre. Sibienii se întorc pe Stadionul ”Dr. C-tin Rădulescu” pe care, în ultimul meci oficial din 2018, au câștigat cu 1-0 partida cu FC Viitorul.

Vasile Miriuță, antrenorul echipei sibiene, a declarat vineri într-o conferință de presă, că meciul cu CFR Cluj va fi unul extrem de dificil, dar că speră ca jucătorii săi să facă tot posibilul pentru a câștiga. ”CFR-ul, campioana României, are niște jucători foarte buni. Părerea mea e că sunt cei mai buni din România la ora actuală. Nu spun asta pentru că am antrenat în două rânduri acolo. Când mă gândesc la Camora, Ciprian Deac, Omrani sau Țucudean… Chiar sunt fotbaliști foarte buni și, în primul rând, sunt niște băieți minunați. Va fi o partidă foarte grea, dar avem și noi șansa noastră. Vom juca să câștigăm. Mai sunt 5 ”finale”. Îi respectăm pe ”ceferiști”, dar nu ne este frică de ei. Vom da tot ce avem mai bun din noi ca mâine să facem o partidă bună și, la sfârșitul celor 90 de minute, să scoatem maximum. Într-adevăr Clujul e favorit, dar băieții mi-au demonstrat că, dacă prind o zi bună și respectă ce facem la antrenamente, ne putem bate cu orice echipă din România”, a spus Miriuță.
CITEȘTE ȘI: Miriuță și-a prelungit contractul cu FC Hermannstadt – Are planuri mari!
Tehnicianul încă nu s-a hotărât dacă va trimite în teren o formulă 5-3-2, ca în precedentele partide, sau va opta pentru un alt sistem de joc. Miriuță încă nu s-a decis dacă îi va folosi pe jucătorii transferați în această iarnă, Offenbacher, Silviu Popovici, Jazvic și Zderic: ”Mult timp nu au avut la dispoziție. Au fost cele câteva zile de pregătire la Sibiu. În Antalya, a fost cum a fost. Am așteptat ca timpul să țină cu noi, dar cu natura nu te pui. Am pierdut câteva zile. Au fost mai multe meciuri amicale, mai trebuia să jucăm și altele, dar natura nu ne-a ajutat. Important e că nucleul i-a acceptat, au fost integrați repede și, încet, încet, îi vom vedea și pe ei în teren. (…) În meciurile amicale am încercat mai multe formule. Până mâine mai am timp să mă gândesc. S-ar putea să fie o schimbare, la fel de bine cum s-ar putea să nu fie. Chiar dacă am antrenat acolo, nu va fi un meci special pentru mine”.
VEZI ȘI: Inspecție la stadionul Municipal – Președintele lui FC Hermannstadt e optimist
La rândul său, căpitanul Răzvan Dâlbea, crede că FC Hermannstadt va putea obține un rezultat pozitiv la Cluj, chiar dacă urmează să întâlnească echipa campioană. ”Trebuie să fim pregătiți, în primul rând mental, pentru acest meci. Întâlnim o echipă solidă din Liga 1. Ca dovadă, nu a schimbat niciun jucător din formula de bază. Trebuie să fim pregătiți în toate compartimentele, să ne facem treaba și să punem în practică ceea ce am pregătit pentru acest meci”, a spus Dâlbea.
Partida dintre CFR Cluj și FC Hermannstadt va avea loc sâmbătă, 2 februarie, de la ora 16:00. Înaintea acestui joc, ”ceferiștii” sunt liderii clasamentului Ligii 1, cu 46 de puncte, în vreme ce FC Hermannstadt ocupă locul 7, cu 28 de puncte.

Ultima oră

Comentariul meu