Ioan Ciolan rămâne fără magazinele Ambient – Sunt francizate toate, inclusiv cel din Sibiu

0 12.047

Ambient rămâne fără magazinele deținute. Vorbim doar de faptul că rămâne fizic fără ele, pentru că acestea vor fi francizate. Trei au fost deja preluate prin creanță de un afacerist clujean, iar ultimul rămas, cel din Sibiu, va fi și acesta francizat în acest an.

Omul de afaceri clujean Dan Pitic, acţionar al furnizorului de materiale pentru amenajări interioare Ax Perpetuum Impex, a preluat o creanţă în valoare de 27,3 milioane lei a retailerului de bricolaj Ambient Sibiu, fondat de Ioan Ciolan şi aflat acum în reorganizare, anunță Ziarul Financiar. Creanţa a fost preluată de Dan Pitic prin firma Hipermob, arată datele publicate în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.
„Prin această creanţă, am preluat în franciză maga­zinele Ambient din Cluj-Napoca, Alba Iulia şi Blaj. Am intrat în proprietatea lor la 1 septembrie 2018, iar planul este să creştem cifra de afaceri a acestor trei unităţi cu 30% în 2019 faţă de anul trecut, să recâştigăm cotă de piaţă şi ulterior ne vom gândi la alte planuri de dez­vol­tare“, spune Dan Pitic.
Francizarea magazinelor Ambient a început după ce, în 2015, firma deţinută de omul de afaceri Ioan Ciolan a intrat în insolvenţă la propria cerere. În 2017, ultimul an pentru care există date publice la Ministerul de Finanţe, cifra de afaceri a Ambient Sibiu a fost de 143 mil. lei, iar numărul mediu de angajaţi a fost de 360. Spre comparaţie, în 2012, Ambient Sibiu raporta afaceri de 660 mil. lei şi avea 1.500 de angajaţi.
În prezent, există nouă magazine Ambient, dintre care opt sunt francizate şi unu – cel din Sibiu – este încă deţinut de Ambient SA, urmând să fie şi acela francizat în curând.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.