sibiul, lăudat în presa din germania: „capitala gastronomică a europei. aici am găsit cea mai bună brânză”
FOTO arhivă

Jurnaliștii de la publicația germană Deutsche Welle (DW) au lăudat bucătăria sibiană. Aceștia numesc Sibiul drept „capitala gastronomică a Europei”, menționând că aici au mâncat cea mai bună brânză de oaie din lume.

Potrivit adevarul.ro, publicaţia aminteşte că Sibiul a găzduit sute de ani o populaţie importantă de etnici germani şi ce pe lângă satele pitoreşti, peisaje, trasee de drumeţii şi biserici medievale fortificate, oraşul are o bucătărie bogată şi diversă.

Jurnaliştii germani punctează că Sibiul şi satele din apropiere vor găzdui anul aceste o serie de evenimente şi festivale mari în domeniul gastronomiei, care vor susţine dezvoltarea producătorilor locali.

„Cei care doresc să experimenteze tradiţiile bogate ale bucătăriei din Transilvania, şi mai ales ale Sibiului, nu trebuie să rateze şansa de a vizita pieţele frumos colorate ale fermierilor care vin cu o gamă largă de produse sezoniere proaspete şi gustoase”, scrie DW. Aceştia subliniază că bucătăria din Transilvania a fost influenţată de toate grupurile etnice care au trăit în zonă: români, germani, unguri, evrei, armeni, rromi, greci, turci, ş.a.

Pentru a descoperi fineţurile gastronomiei locale, aceştia menţionează că trebuie să mergi pe „traseul brânzei”, afirmând că satele din apropierea Sibiului produc „cea mai bună brânză de oaie”. Viaţa multor oameni din satele respective este determinată de producţia de brânzeturi, aceştia fiind adesea prezenţi în piaţă cu telemea, brânză de burduf şi urdă.

Vorbind cu localnicii din Sibiu, DW mai concluzionează că Sibiu este o destinaţie populară pentru turiştii germani, cărora le place să meargă în drumeţii şi să viziteze bisericile fortificate. „Avem unii oaspeţi care se tot întorc aici de mai bine de zece ani”, spune un localnic, citat de DW, care dau şi nişte cifre: „Anul trecut, peste 600.000 de persoane au vizitat regiunea Sibiului, dintre ei 150.000 fiind străini”.

Ultima oră

Comentariul meu