A început sezonul căpușelor la Sibiu – Câți sibieni au fost mușcați anul acesta

0 284

Numărul sibienilor muşcaţi de căpuşe a scăzut în acest an, deocamdată, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Scăderea este una semnificativă. Numai la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă anul acesta au fost trataţi 50 de pacienţi în 2019, de patru ori mai puţin faţă de 2018.

Pacienţii muşcaţi de căpuşe, mult mai puţini în acest an

Aproximativ 50 de pacienţi au fost consultaţi de medicii din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, în acest an, după ce au fost muşcaţi de căpuşe. Anul trecut, numărul lor era mult mai mare, de peste 200. „Statistica este făcută până în 13 mai, când erau aproximativ 50 de pacienţi de la începutul anului, în timp ce 227 am avut anul trecut de la 1 ianuarie până în 13 mai 2018. Anul acesta sunt mai puţini”, a precizat luni, pentru Ora de Sibiu, Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al spitalului sibian.

162 de pacienţi muşcaţi de căpuşe în acest an au ajuns în spitalele din Sibiu

Peste 160 de pacienţi au ajuns în cele 6 spitale din judeţul Sibiu, de la începutul anului, până în 12 mai, după ce au fost muşcaţi de căpuşe, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). „Conform datelor centralizate din cele 6 unităţi spitaliceşti din Sibiu, în anul 2019 s-au prezentat la spital un număr total de 162 de pacienţi cu înţepături de căpuşe, faţă de 541 persoane în aceeași perioadă a anului 2018”, se arată în cea mai recentă statistică publicată de către DSP Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...