Cod galben de ploi în județul Sibiu

1 1.280

Meteorologii spun că vremea se anunță instabilă la începutul săptămânii. De luni, intră în vigoare un cod galben de ploi, care vizează cea mai mare parte a țării, fiind afectat și județul Sibiu.

Codul intră în vigoare de luni, de la ora 12 și este valabil până marți, la ora 06.00.
În acest interval, vor fi cantități de apă însemnate, iar instabilitate atmosferică va fi accentuată. Se vor semnala averse cu descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.
Vremea instabilă va cuprinde nordul şi centrul ţării, toată Oltenia, partea de est a Crişanei şi Banatului, precum şi vestul Munteniei.
În funcție de evoluții, meteorologii vor emite mesaje de avertizare pentru vreme severă imediată (de tip nowcasting) care sunt valabile pentru zone și perioade de timp restrânse.

Vremea la munte
La munte, ploile torenţiale se vor înmulţi după-amiază. În intervale scurte de timp, se vor aduna chiar şi 60 de litri de apă/mp. Va tuna, va fulgera şi va cădea grindina, dar temperaturile vor fi plăcute. Marți, acestea vor scădea, iar vremea va rămâne instabilă.

Vremea la mare
În schimb, la mare, săptămâna începe cu vreme însorită. Termometrele vor indica până la 20 – 21 de grade Celsius, atât în aer, cât şi în apa mării. Marți, norii vor fi numeroşi, dar la mijlocul săptămânii, atmosfera va redeveni frumoasă.
Sursa: meteoromania.ro, digi24.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Eu scrie

    Multumesc in mod deosebit autoarei pentru informare dar și pentru splendida imagine a ploii.

    .

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.