Vremea pe două săptămâni – Va fi cald, dar nu lipsesc furtunile

0 249

În Transilvania, vremea se anunță instabilă în următoarele două săptămâni. Potrivit meteorologilor ANM, în perioada 27 mai – 9 iunie, va fi cald, însă nu vor lipsi furtunile.

În primele trei zile de prognoză vremea va fi caldă pentru această perioadă, dar se va răci treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea de la 26…28 de grade, până spre 21 de grade în intervalul 31 mai – 03 iunie.

Apoi, această medie va fi în creștere, iar spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni se estimează revenirea la un regim termic normal, cu maxime de până la 25 de grade. Până în data de 01 iunie minimele termice nu vor avea variații semnificative de la o zi la alta și se vor situa în jurul valorii de 12 grade.

Ulterior temperatura aerului va scădea ușor, până la 9 grade în data de 02 iunie, apoi tendința va fi de creștere ușoară și treptată, spre valori de 10…11 grade, în medie regională.

Vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Averse, pe arii extinse și mai însemnate cantitativ, se vor semnala cu o probabilitate mai ridicată în intervalul 30 mai – 02 iunie.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.