clujarena2

Cei de la U Cluj sunt optimiști în privința meciurilor de baraj cu FC Hermannstadt pentru accederea/menținerea în liga 1. Antrenorul Lobonț e de părere că ”Sibiul are plusuri și minusuri”, în timp ce fundașul Abrudan, afirmă că ” suntem mai obișnuiți cu victoriile decât ei”.

Cei de la U Cluj afișează un optimism debordant înaintea celor două meciuri de baraj cu FC Hermannstadt. Duminică, de la ora 18:00, pe Cluj Arena, se joacă prima manșă a barajului de promovare/retrogradare în Liga I. Returul se va disputa miercuri, 12 iunie, la Sibiu, de la aceeași oră
VEZI ȘI: Concurs – 100 de bilete, oferite gratuit pentru fanii lui Hermannstadt la meciul cu U Cluj

DECLARAȚII:
Bogdan Lobonț, antrenor FC Universitatea Cluj:
“Cu siguranță va fi un baraj interesant, cu două echipe de nivel bun. Sibiul are plusuri și minusuri, la fel cum avem și noi și orice altă echipă din lume. Trebuie să exploatăm minusurile adversarului, dar fotbalul din ziua de astăzi este 60% fizic și 40% tehnico-tactic. Ține și de interpretarea fazelor din timpul jocului, dar nici un meci nu seamănă cu celălalt. Avem mici probleme de lot, însă sunt convins că până la ora partidei vom pune totul la punct. Băieții s-au comportat extraordinar încă din prima zi în care am început să lucrăm împreună și le mulțumesc pentru asta. A fost o săptămână la fel ca toate celelalte de până acum. Am încheiat sezonul regulat pe locul 3, mergem la baraj și ne jucăm șansa. Suntem conștienți că întâlnim o echipă puternică, pregătită de un antrenor cu experiență (Vasile Miriuță, n.n), pe care îl respect foarte mult. Hermannstadt este echipa de Liga 1, deci pornește cu prima șansă. Din punctul nostru de vedere nu contează că primul meci se joacă la Cluj. Oricum trebuie să evoluăm atât acasă, cât și în deplasare. Partida lor cu Dunărea Călărăși a fost pusă sub semnul întrebării, din cauza ploii, dar până la urmă s-a jucat. E suficient timp pentru a pregăti gazonul de la Sibiu, pentru retur.
Nu mă tem nimic. Nici unul dintre noi nu trebuie să ne temem de aceste două meciuri. Sunt jocuri de fotbal, indiferent de ce se întâmplă la finalul lor. Este un sport de echipă, în care poți să câștigi sau să pierzi, așa că lucrurile sunt foarte simple. Cariera mea, viitorul meu, nu depind de aceste două meciuri. Fanii noștri sunt implicați sentimental de mult timp și vor fi mereu alături de Universitatea. Au fost lângă “U” și în 2009, la acel miting pașnic, când echipa a jucat la Alba Iulia, apoi la Mediaș, când au existat probleme sau când “U” a ajuns mai sus. Ei rămân unici, speciali. Îmi aduc aminte jocul cu Snagov, când nu am strălucit în prima repriză, însă ei au continuat să cânte. Le mulțumim că sunt alături de noi inclusiv în momentele dificile. Nu pot să asigur promovarea, dar pot să promit că jucătorii mei vor da totul pe teren în această dublă manșă. La astfel de meciuri fotbaliștii se motivează singuri”
CITEȘTE ȘI: Se pun în vânzare biletele pentru barajul FC Hermannstadt – U Cluj, de pe Municipal

Dorin Goga, atacant FC Universitatea Cluj:
“Ne-am apucat de fotbal pentru astfel de meciuri, cu miză, cu stadionul plin. E clar că trebuie să jucăm, să arătăm bine și cred că putem să obținem rezultatul pe care ni-l dorim cu toții. Am mare încredere în colegii mei. Factorul psihic e important, dar i-am văzut liniștiți pe cei tineri, am vorbit cu ei. Nu cred că vor fi probleme, iar la ora startului toată lumea va fi concentrată pe ceea ce are de făcut pe teren. Teoretic, Hermannstadt are un alt ritm, dar noi în meciurile grele, poate cu excepția celui împotriva Petrolului, am arătat bine. Nu mai spun de cele din cupă, cu echipele din Liga 1 (Dinamo București, Astra Giurgiu, n.n). Pentru un fotbalist cireașa de pe tort este să evolueze în fața unui stadion plin, să joace acasă cu niște suporteri minunați, care te încurajează pe toată durata meciului. Pentru mine este extraordinar. Drumul până aici a fost foarte interesant, an de an a adus ceva inedit, ce nu trăisem până acum în fotbal”

Octavian Abrudan, fundaș FC Universitatea Cluj:
“Mă bucur că, după ce am pornit din Liga a IV-a, avem ocazia într-un timp atât de scurt să ajungem în Liga I. Suntem la două meciuri de îndeplinirea obiectivului pe care l-am avut încă de când am venit la Universitatea. Băieții sunt montați, concentrați, pregătiți pentru această “dublă”. Dacă sunt momente în care putem să le dăm sfaturi celor tineri, bineînțeles că o vom face, dar important e să ne ajutăm foarte mult pe teren. Se știe că suporterii noștri ne susțin oriunde am juca, în număr mare, este ceva diferit, deosebit, față de ceea ce se întâmplă în țară. Vreau să le mulțumesc, pe această cale, pentru modul în care se mobilizează mereu, pentru că sunt și ei conștienți că ne pot ajuta să ne îndeplinim obiectivul. Tradiția e, fără îndoială, de partea noastră la acest baraj. Sibiul a avut multe meciuri de Liga 1, dar nu și atâtea rezultate pozitive. Poate contează că noi stăm mai bine la acest capitol, că suntem mai obișnuiți cu victoriile decât ei, chiar dacă am jucat în liga secundă, unde, într-adevăr, este un alt nivel. Sper să ne ajute și psihicul și să facem un prim pas spre promovare”.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu