fbpx

Elevii de zece ai Sibiului – David Geamănu- ”Nu îmi doresc cadouri, sunt fericit cu rezultatul”

2.722

David Geamănu este unul din cei șase lăzăriști care au obținut media 10 la Evaluarea Națională. Este foarte matur pentru un copil care a terminat clasa a 8-a și știe deja ce facultate vrea să urmeze.

David spune că a învățat în toți anii de gimnaziu, dar că în ultimul a depus mai mult efort. ”Am învățat mereu, dar cum, știind că am și examenul, am tras mai tare. Îmi place matematica foarte mult, sunt bun li la informatică. De aceea vreau să rămân la liceu tot la Lazăr la mate-info. Pe viitor aș vrea să devin inginer în calculatoare sau informatician”, spune David.

Cât despre rezultatul de 10, David spune că este fericit că l-a obținut, iar acum că a scăpat de teme se va distra o vară întreagă. ”Părinții m-au întrebat dacă îmi doresc ceva, dar nu, nu vreau nimic, sunt fericit cu rezultatul. Acum nu mai am teme pentru vară, așa că o să ies cu prietenii, cu colegii, ne distrăm”, spune David.

Rolul părinților în succesul lui David a fost important, la fel ca cel al profesorilor. ”A fost un copil conștiincios. A venit la Lazăr de la Școala Regina Maria, iar profesorii buni de care a avut parte în ambele școli și-au pus amprenta. Iar noi, ca părinți, am încercat mereu să îl motivăm. Nu am pus accentul doar pe școală, i-am dat și libertate. I-ma explicat că e ca în sport- dacă te antrenezi ai rezultate, dacă nu, acestea vin cu întreruperi”, spune Olivia Geamănu, mama lui David.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.