Veste proastă pentru șoferi – Se anunță amenzi mai mari cu 50 la sută de la anul

0 396

⇓ Ascultă știrea ⇓

Amenzile de circulație ar putea crește cu 50% începând cu 1 ianuarie 2020, însă este posibil să se ieftinească carburanții.

La momentul actual, valoarea unui punct de amendă reprezintă 10% din salariul minim brut numai că guvernarea trecută a decis să-l înghețe la 145 de lei chiar dacă salariul minim brut este în prezent de 2.080 de lei, notează 4tuning.ro.

Această reglementare, în vigoare din 2018, urmează să expire la 31 decembrie 2019 iar Guvernul actual a anunțat că nu intenționează să o prelungească și pe parcursul anului 2020. Problema (cel puțin pentru șoferi) este că de la 1 ianuarie, autoritățile ar urmă să crească salariul minim brut la 2.230 de lei, astfel că punctul de amendă ar putea fi de 223 de lei, cu 53% mai mare decât în prezent, începând de anul viitor.

Ionel Danca, șeful Cancelariei premierului a declarat că „Potrivit legislației în vigoare, nu s-a luat nicio decizie în această privința, în sensul modificării reglementărilor legale în vigoare”.

Dacă Executivul condus de Ludovic Orban nu se răzgândește, cea mai mică sancțiune prevăzută de Codul Rutier, pedepsită cu două puncte de amendă, ar urmă să fie de 446 de lei, față de cei 290 de lei plătiți în prezent de șoferii care o încalcă.

În ceea ce privește cele mai mari amenzi acordate persoanelor fizice, încadrate în clasa a IV-a, valoarea lor s-ar putea încadra între 2007 și 4460 de lei (acum 1305 – 2900 de lei) dacă punctul de amendă nu rămâne 145 de lei.

Această știre vine în aceeași zi în care premierul Ludovic Orban a anunțat că intenționează să elimine supraaciza la carburant de 0.32 lei pe litru.

Sursa: 4tuning.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...