27 de milioane de la buget pentru renovarea Palatului de Justiție din Sibiu datorită unui amendament susținut de USR

0 1.589

⇓ Ascultă știrea ⇓

Palatul de Justiție din Sibiu ar putea fi în cele din urmă renovat, datorită unui amendament la legea Bugetului, inișiat de USR, prin Dan Barna, președinte USR și deputat de Sibiu. Printre cele peste 60 de amendamente trimise de USR se numără și unul privind reabilitarea Palatului de Justiție din Sibiu. Astfel, în bugetul pentru anul viitor e prevăzută suma de 27 de milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor care trenează deja de foarte multă vreme. Un alt amendament susținut de deputații sibieni Dan Barna și Raluca Turcan vizează fonduri pentru reabilitarea Bazinului Olimpia.

În septembrie 2019 s-au împlinit opt ani de când Palatul Justiției din Sibiu, situat pe Bulevardul Victoriei, a intrat în lucrări de reabilitare care nu au mai continuat. „Tribunalul Sibiu și Judecătoria Sibiu trebuie să revină în casa lor. Am trimis acest amendament pentru a doua oară, după multe discuții cu sibieni care susțin că nu mai putem accepta să funcționeze, de peste 8 ani, în spații improprii desfășurării actului de justiție și, mai ales, nesiguranța locației prin găzduirea lor doar în chirie. Palatul de Justiție din Sibiu trebuie reabilitat acum pentru a asigura facilitarea actului judiciar și pentru a se investi util în clădirea de patrimoniu.”, precizează Dan Barna, președinte USR și deputat de Sibiu.

La finalul lunii octombrie 2019 s-a finalizat licitația pentru un nou contract de închiriere, pe o perioadă de 5 ani, într-o clădire veche, (fosta Independența) ce urmează să intre în renovare, respectiv să fie recompatimentate spațiile, dotate și securizate. Estimarea de finalizare este după vacanța judecătorească din vara anului 2020. Chiria lunară în această clădire va fi de 321.750 lei, plus TVA.

Amendamente trimise de USR la legea Bugetului pentru 2020 vizează tăierea fondurilor pentru academiile de știință, suplimentarea investițiilor în educație și infrastructură, dar și creșterea transparenței instituționale și digitalizarea.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...