Consum record de curent în România

0 390

⇓ Ascultă știrea ⇓

Consumul naţional de energie electrică a ajuns joi dimineaţa la cele mai mari niveluri din această iarnă, depăşind 9.300 de MW, în timp ce importurile se apropie de capacitatea maximă a reţelei, potrivit datelor Transelectrica.

Consumul cel mai mare a fost atins la ora 9:50, ajungând la 9.335 MW, iar importurile de electricitate se ridicau la 1.816 MW, scrie Agerpres.ro

Consumul de electricitate într-o zi normală de iarnă este între 8.000 şi 9.000 de MW. Recordul maxim este de 9.975 de MW, atins în ianuarie 2017.În ceea ce priveşte nivelul importurilor, ministrul Energiei, Virgil Popescu, declara la mijlocul lunii decembrie, ca România are o capacitate maximă de import de electricitate de 2.100 – 2.200 de MW.

„Astfel că interconectarea cu statele vecine este vitală, atât la gaze, cât şi la energie electrică. Ca exemplu, la energie electrică, nu putem importa mai mult de 2.100 – 2.200 de MW, iar asta în momente de vârf ar putea să nu fie suficient”, preciza ministrul.

POtrivit sursei citate, joi dimineaţa, România produce energie în principal din gaze (26%), cărbune (25%) şi hidro (23%), urmând sursele nucleare (18%), fotovoltaice (2,8%), eoliene (1,4%) şi biomasă (0,7%).

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...