Toată Italia în carantină – Deplasările vor fi interzise în toată țara

0 1.759

Situație fără precedent. Toată Italia devine zonă protejată, a anunțat premierul țării, Giuseppe Conte.

Deplasările vor fi restrânse și vor fi adoptate în întreaga țară măsurile luate de duminică în Lombardia și alte 14 provincii care reprezentau până acum „zona roșie”, anunță Digi24.
Deplasările vor fi interzise, cu excepția unor „motive de muncă importante” sau „probleme grave familiale sau sanitare”, a anunțat Conte, într-o conferință.

Vedetele din Italia incurajează oamenii să nu mai iasă din case. „Rămân acasă” este campania lansată pe rețelele de socializare de celebrități precum Laura Pausini, Nek, Tiziano Ferro sau Chiara Ferragni pentru a încuraja italienii să nu părăsească locuințele și să oprească astfel epidemia coronavirusului. Guvernul italian a emis un decret care suspendă cursurile în școli și universități până pe 15 martie, precum și toate evenimentele sau evenimentele culturale, precum cinematografe, teatre sau discoteci, cel puțin până pe 3 aprilie.
Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a solicitat în mod expres cetățenilor să evite părăsirea locuințelor pe cât posibil și a aplaudat campania lansată pe rețelele de socializare.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.