licitația la lotul 5 al autostrăzii sibiu-pitești, contestată din nou - motivul e halucinant
FOTO Arhivă, Asociația Pro Infrastructură Facebook

Licitația Secțiunii 5 a autostrăzii A1 Sibiu-Pitești a fost contestată din nou, fiind pusă astfel în pericol semnarea contractului și debutul lucrărilor la începutul anului viitor. Motivul contestării este halucinant: printre constructori circulă informații potrivit cărora câștigătorul care trebuia să se ocupe de lucrări a fost preluat de o companie care are interdicție de a participa la licitații în România. 

Potrivit Asociației Pro Infrastructură, licitația lotului 5 a autostrăzii Sibiu – Pitești a fost contestată din nou, din cauza unor informații „care circulă între constructori”.

„Au contestat din nou, de data aceasta câștigătorul desemnat (Astaldi). Motivul este halucinant: “din informațiile care circulă între constructori”, câștigătorul ar fi fost preluat de o altă companie (Salini) care are interdicție de a participa la licitații în România timp de doi ani și, prin posibila alianță, Astaldi ar trebui să fie descalificați”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Asociația Pro Infrastructură.


Tranzacția Salini-Astaldi nu este finalizată, deci nu se cunoaște oficial stadiul ei și nici nu este cert că va fi dusă la capăt . „Este penibil să argumentezi în instanță bazându-te pe informații care circulă între constructori”, se mai arată în postare.

Din cauza acestei contestații, acum este pusă în pericol semnarea contractului și, în mod implicit, și debutul lucrărilor de anul viitor.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică