al doilea cadru medical răpus de covid 19, în românia - o asistentă a murit, deși toți credeau că se va face bine

Unul dintre decesele din ultimele ore produce îngrijorare printre medicii români. O asistentă în vârstă de 58 de ani, a murit, după ce medicii observaseră o îmbunătățire a stării sale. Asistenta medicală era din Brașov și este al doilea cadru medical din România, care pierde bătălia pentru viață în lupta cu COVID-19.

Asistenta medicală din Brașov, era internată, de luni, la Spitalul Colentina din București. Femeia ar fi luat virusul de la soțul ei, angajat CFR. Vineri, starea sa părea bună, așa că a fost detubată. În câteva ore însă, starea a redevenit critică.

Un mesaj postat de directorul Spitalului Militar Regina Maria din Braşov, col. dr. Alexandru Keresztes, acolo unde asistenta lucra,  confirmă că decesul a survenit într-un moment neașteptat.


”Bunule Dumnezeu, iart-o pe colega noastra, care în această dimineață, departe de cei dragi, a pierdut o luptă scurtă, grea, dar mult prea inegală! Respectând toate regulile definiției de caz, la primele simptome, a aplicat procedura în vigoare, a apelat la 112, și-a anunțat colegii că urmează să fie internată în Spitalul de Infecțioase, împreună cu soțul și fiica lor, au fost spitalizați și tratați cu atenție. La câteva zile devenea brusc dispneică, investigațiile paraclinice anunțau un declin al stării de sănătate, motiv pentru care a fost transferată la Spitalul Clinic Colentina din București, prin grija colegilor de la SMURD. A fost înconjurată cu colegialitate și deplină atenție, reacționase uimitor de bine la tratamentul aplicat, în conformitate cu toate ghidurile în vigoare, fiind chiar și detubată ieri! Bucuria unui caz cu evoluție favorabilă a fost brusc întreruptă, inima ei a refuzat să mai bată, după ce s-a oprit în zorii zilei de 11 aprilie 2020! Drum lin spre Veșnicie, în Împărăția Cerurilor!”, a scris directorul spitalului pe pagina sa.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică