Sibienii nu s-au mai plimbat de Paște – Amenzi puține date luni

248

Luni, polițiștii sibieni au aplicat mai puține sancțiuni contravenționale față de zilele trecute. Oamenii au stat în case în a doua zi de Paști.

΄n cursul zilei de 20 aprilie a.c., 36 de polițiști sibieni, 50 de polițiști locali și 9 efective MApN au desfășurat 119 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19”, informează Prefectura Sibiu.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, au fost aplicate 52 de sancțiuni în valoare de peste 130.000, din care 4 pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea, 38 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației și 10 sancțiuni contravenționale pentru alte fapte în context COVID-19.

În perioada de referință, 20 de persoane au fost conduse în centrele de carantină, iar 515 persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Totodată, 6 societăți comerciale și PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse în timpul stării de urgență.

„În cursul zilei de 20 aprilie a.c., 105 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat independent, dar și în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Sibiu, în misiunile specifice contextului prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În urma desfășurării a 6 misiuni independente, jandarmii au aplicat un avertisment scris și o amendă în valoare de 2000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei”, anunță Prefectura Sibiu.

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să evitați deplasările care nu sunt strict necesare, să respectați toate prevederile în vigoare și rămâneți în casă, atât pentru siguranța dumneavoastră, cât și a celor dragi!

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.