covid

Două noi aparate de testare vor fi instalate la Spitalul Clinic Județean de Urgență a anunțat președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, în sedința ordinară din luna care tocmai s-a încheiat. Testările pe aceste aparate se vor face și din fonduri extrabugetare.

“Vreau să vă anunţ că vom creşte şi capacitatea de testare a cetăţenilor. Încă două aparate au fost contractate. Ne dorim să testăm cât mai mulţi sibieni. Nicio persoană cu privire la care se impunea, era obligatorie testarea, nu a rămas fără să fie testată, prin urmare, din acest moment am reuşit să acoperim această nevoie, însă cele două aparate pe care le vom aduce în plus la Spitalul Judeţean, ne vor permite să testăm şi mai multe persoane, inclusiv acelea care nu intră în protocoalele naţionale. Pentru acestea vom face testări din fonduri extrabugetare, însă capacitatea de testare a Sibiului va creşte, ceea ce mă bucură”, a spus preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, citată de Agerpres.

În judeţul Sibiu, de la debutul pandemiei pânâ în 30 aprilie exclusiv au fost efectuate un număr de 2.161 de teste, fiind depistate 297 de persoane infectate,  din care 18 au decedat, iar 93 s-au vindecat şi au fost externate din spital, a anunţat joi, Prefectura.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu